Snygghet: Perseverances helikopterdrönare har släppts på Mars

Vid det här laget är vi alla lite medvetna om det faktum att NASA Perseverance-rover anlände till Mars för mer än en månad sedan, just den 22 februari. Det är en rover som härstammar från föregångaren Curiosity som dock flera förbättringar har tillämpats på. Målet med rover är att samla fragment av stenar från Mars yta för att kunna förstå och rekonstruera den möjliga närvaron av tidigare livsformer på solsystemets röda planet. Men i det här uppdraget kommer Perseverance inte att vara ensam, utan kommer också att kunna räkna med Ingenuity, helikopterdrönaren som förvaras i roverns “mage”.

För bara några dagar sedan, direkt från Marskom de på Landa de första bilderna som dokumenterar starten av manövrarna för utgivningen av Påhittighet genom uthållighet. Sådana manövrar är grundläggande eftersom de kommer att tillåta flygplanet att separeras och placeras vertikalt på marken med tanke på flygningen första någonsin på en annan planet än vår. Den lilla drönarhelikoptern gjorde sin ankomst till Mars gömd inuti rover av NASAvikt som om det vore origami och vänt åt sidan.

De 21 marsdock manövrar för att befria Ingenuity från Perseverance och, efter att ha låst upp släppsystembörjade sin långsamma rotation in upprätt position. Lite saknas och sedanhelikopter-drönare han kan börja “sträcka på benen” och även fullborda laddningen av sina batterier. Först efter denna fas kommer Ingenuity verkligen att vara redo att flyga till Mars mark. Under tiden, Uthållighet kommer att behöva kliva åt sidan och lämna det till Ingenuity utrymme som behövs att röra på sig och att kunna ladda under solstrålar med tanke på dess start.

Relaterade Artiklar

Back to top button