Snygghet: NASA utökar sitt helikopteruppdrag till Mars

Påskäggs uppfinningsrikedom

Ingenuity har gjort ett bra jobb sedan han kom till röd planet. Han kommer därför att få chansen att fortsätta sitt uppdrag i åtminstone några månader till i sällskap med rover. Uthållighet.

NASA bekräftade informationen denna vecka genom ett pressmeddelande.

En duo gjord för att hålla

Den 18 februari 2021 distribuerades uppfinningsrikedom och uthållighet till Mars. Helikoptern var ursprungligen tänkt att användas för att demonstrera sin flygförmåga i atmosfären hos vår jords granne. Det var också den första motordrivna flygningen som utfördes på en annan planet. Och eftersom dessa tester gick perfekt beslutade NASA att gå lite längre.

Under de 22 flygningar som den har kunnat genomföra sedan ankomsten till Mars, har Ingenuity drivit sina kapaciteter över längre avstånd samtidigt som den stöder Perseverance-rovern när den utforskar Jezero Crater. Och eftersom detta fina team har visat sig vara extremt effektivt, väntar ett nytt farligt uppdrag dem.

En riktig utmaning

Påhittighet, som i slutändan kommer att vara i drift till åtminstone september 2022, kommer snart att flyga över Jezero River Delta. Det är en hög ordning som väntar helikoptern och rovern på marken eftersom denna miljö är full av lutande ytor, vassa stenar och andra fickor fulla av sand. Minsta misstag kan vara ödesdigert, men de två robotarna har redan tidigare bevisat sin komplementaritet.

Således kommer Ingenuity att behöva vägleda Perseverance i denna minst sagt fientliga miljö. Den data som samlas in under dessa flygningar kommer att vara värdefull för utformningen av framtida Mars-fordon. Under sin sista utflykt som varade i 101,4 sekunder den 20 mars 2022 nådde den flygande roboten en maximal höjd av 10 meter.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button