Snigel: alla kuriosa om namnet på logogrammet och dess historia

E-postmeddelanden utan snigel de skulle inte vara desamma. Utan detta skulle vi faktiskt kunna säga adjö till att skicka viktiga dokument, såväl som till jobberbjudanden och oslagbara möjligheter. Men var den kommer ifrån datorlogogrammet, t.ex varför heter det så? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Snigel: den otroliga historien som få människor känner till

Förr i tiden användes chioccolan av medeltida munkar som en symbol för att indikera “nära”, eller vad som nu kallas adress. Dess användning började dock definitivt tack vare den amerikanska programmeraren Ray Tomlinson. Faktum är att han bestämde sig för att använda det för första gången i ett e-postmeddelande, med syftet att delat användarnamn (till exempel: Teresa) från den för hans domän (för att vara tydlig, “gatan” som anger mottagarens e-postadress).

Det är uppenbart att snigeln är bokstaven “a” omgiven av den krökta linjen som bildar en kontinuerlig cirkel, därför: @ (på engelska “at”). När det gäller dess form behöver du inte mycket fantasi för att härleda dess val. Faktum är att hönans siluett påminner om den homonyma mussla: “a” är kroppen och cirkeln är skalet. Därav valet av detta namn. På andra språk är det välkända logogrammet dock markerat med ravlykpå ukrainska, med s’limak på vitryska, och med malwen eller malwoden på walesiska.

Nyfikenhet: visste du att Tomlinson var denförfattaren till det första e-postmeddelandet historia, som skickades 1971? Han sa under en intervju att texten var “något skrivet på måfåsåsom QWERTYUIOP ”, det vill säga sammansättningen av bokstäverna som är läsbara på den första raden på tangentbordet på datorn.

Relaterade Artiklar

Back to top button