Snart nytt Nest Wifi, den här gången med Wi-Fi 6?

Google Nest Wifi © Google

de wifi router från Google, nyktert namnet Nest Wifi, skulle vara på väg att dra nytta av en större uppgradering.

Under sin nya version kan Nest Wifi erbjuda stöd för Wi-Fi 6 eller till och med 6E-teknik.

WiFi 5? WiFi 6? WiFi 6E? Wii Fit?

Redan väletablerad på marknaden för uppkopplade produkter för hemmet erbjuder Google även en mesh-router: Nest Wifi. Ändå anses den här vara åldrande och börjar sakta visa de tre år som skiljer oss från dess release. Även om den är kraftfull är den bara begränsad till Wi-Fi 5, en standard som börjar visa sina svagheter och som ändå inte längre anses vara en avancerad konsumentteknologi (som går emot Nest-sortimentet).

Det är därför med detta i åtanke som projektet logiskt sett skulle kunna erbjuda Wi-Fi 6-kompatibilitet. Det kallas internt “Sirocco” (enl. 9to5Google), är därför namnet på en vind, precis som Google Wifi “Mistral” eller “Vento”, och skulle vara den nya iterationen av mesh-routern från Mountain View-företaget. Ännu bättre, det är inte omöjligt att tro att Google skulle gå direkt till nästa nivå med Wi-Fi 6E. Företaget skulle alltså ge ytterligare ett argument till sin produkt och öka dess livslängd.

Det kommer uppenbarligen att bli nödvändigt att vänta på officiella bekräftelser för att ta reda på om informationen från 9to5Google är sanna om detta berömda kodnamn Sirocco, upptäckt i källkoden för Google-applikationer: är det Nest Wifi “2022”?

Källa: AndroidPolice

Relaterade Artiklar

Back to top button