Snart nya AirPods med en USB-C-box

airpods pro bp

Apple har alltid valt laddare med proprietära tips, men sammanhanget där varumärket utvecklas driver det att ändra sin melodi.

Vi minns alla den berömda 30-stiftskabeln som var både stor, ömtålig och kontraintuitiv, som gav plats för Lightning. Där Android-enheter använder samma laddare, oavsett märke (micro-USB, sedan USB-C), har Apple-märkta produkter gynnat proprietära tips, säkert av ekonomiska skäl. Det var samma sak för de första iPads, trådlösa enheter (möss, tangentbord) och även AirPods.

AirPods-fodral i övergång till 2023?

I år kom Europa att skaka upp Apples vanor med en lagtext som tog flera år att färdigställa. Målet: en universell laddare för alla smartphones på den gamla kontinenten för att låta konsumenterna se tydligare och för att begränsa avfallet. Det är, helt naturligt, USB-C som vinner vadet och som kommer att vara standarden från 2024, vilket undertecknar slutet på Lightning iPhone.

Apple måste därför följa regeln inom dessa tidsfrister eftersom det är den enda tillverkaren som fortfarande använder en proprietär laddare. Förutom standardiseringen av kablar, som syftar till att begränsa slöseriet som produceras av systematisk tillförsel av en kabel med en telefon, har USB-C flera fördelar som andra uttag inte har. Först och främst gör dess rundade hörn den mer solid och hållbar, dess “vändbara” utseende förhindrar för tidigt slitage på grund av olämplig användning. Det är också snabbare för laddning, som för dataöverföring.

Varumärket har tidigare bytt sina iPads och Mac-datorer till USB-C, för laddning, såväl som för dataöverföring. Men enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer AirPods Pro 2-fodral tillverkade 2023 att komma med en USB-C-port. Vilket skulle gå i riktning mot ryktet som specialisten lanserade tidigare, med argumentet att en iPhone med samma uttag skulle komma inom kort. Teori tas upp av Mark Gurman, journalist för Bloombergvilket indikerar att testerna redan skulle ha startat för en release på marknaden 2023.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button