Snart en låsskärm av iOS 16-typ på Samsung?

OneUI 5 © Vaibhav Jain

Nästa stora uppdatering av One UI, Samsungs gränssnitt, kommer att erbjuda en låsskärmsupplevelse nära iOS 16.

Baserat på Android 13, bör Samsung One UI 5.0-gränssnittet snart distribueras på märkets första smartphonemodeller, med start med Galaxy S22 från oktober. Och det verkar som om den sydkoreanska tillverkaren har gått åt sidan av Apple och dess iOS 16 för den här nya versionen av dess överlägg.

iOS 16, inspiration för One UI 5?

I beta 3 av One UI 5.0 märker vi att anpassningsalternativen för låsskärmen verkar ganska lika de som erbjuds av iOS 16. Det börjar med klockan som naturligt har fem olika stilar på överlägget från Samsung, och för vilken vi kan ändra Färg.

Vi noterar också förekomsten av samlingar av bakgrunder när användaren vill ändra dem. När det kommer till widgets är Apple långt före spelet, efter att ha legat långt efter i flera år. Där One UI nöjer sig med widgets för aviseringar på låsskärmen, lyckas iOS integrera funktioner och widgets från tredje part.

Om den stabila versionen av One UI 5.0 förblir nära den för beta 3, vilket borde vara fallet, kommer vi att kunna utföra ett långt tryck på låsskärmen för att direkt komma åt anpassningsmöjligheterna, snarare än att behöva gå in i inställningarna . Återigen, iOS 16 erbjuder detta alternativ.

Android och iOS har kopierat varandra i flera år

Naturligtvis var några av dessa alternativ redan tillgängliga på Samsungs smartphones innan One UI 5.0 kom. Men några ändringar har gjorts i flera av dessa funktioner för att bättre matcha upplevelsen som finns på iPhone.

Det är vanligt att se varumärken kopiera sina konkurrenters goda idéer (och även de inte så bra ibland, som Redmi som arbetar med ett Dynamic Island-gränssnitt på sitt eget sätt). Det har också hänt att Apple inspirerats av Android för att förbättra iOS.

Kom dock ihåg att Samsung gjorde narr av Apples brist på innovation på iPhone 14, för att till sist låna några element från den i förbigående.

Källa: TechDroider

Relaterade Artiklar

Back to top button