Snapdragon 778G 5G: en ny mellanklassprocessor för smartphones

Qualcomm Snapdragon 778G © © Qualcomm

Under 5G-toppmötet som anordnades av Qualcomm utnyttjade grundaren sin plattform för att tillkännage en ny SoC: Snapdragon 778G. Detta nya mellanklasschip går in på en redan mättad marknad, men kommer att erbjuda fler valmöjligheter för tillverkare av smartphones att skilja sig från sina konkurrenter.

Som dess nomenklatur antyder tar Snapdragon 778G över från Snapdragon 768G som annonserades förra året, men som vi har sett väldigt lite på våra breddgrader. Den är utformad som en mellanting mellan den ständigt populära 765G (Google Pixel 5) och den nyare Snapdragon 780G (Xiaomi Mi 11 Lite 5G).

Läs också:
Fel i Qualcomm-modem: nästan 30 % av Android-smarttelefonerna är sårbara för avlyssning?

A chipsets graverad i 6 nm

Snapdragon 778G är den första SoCs från Qualcomm för att graveras i 6 nm. Ett framsteg som inte bara ger bättre prestanda för användaren, utan också gör processorn mer effektiv.

Denna plattform bäddar därför in en 8-kärnig CPU enligt big.middle.LITTLE-principen. En Kryo 670-kärna, klockad till 2,4 GHz, kommer att klara de tyngsta uppgifterna. Tre Cortex A78-kärnor (2,2 GHz) kommer att hjälpa den med vissa processer, och slutligen kommer 4 Cortex A55-kärnor (1,9 GHz) att säkerställa att lågeffektuppgifter fungerar korrekt.

SoC är också utrustad med en Adreno 642L GPU, för vilken Qualcomm lovar upp 40 % grafikprestanda jämfört med den tidigare modellen. Den drar nytta av de olika programvaruoptimeringarna som ingår i paket Snapdragon Elite. Snapdragon 778G stöder även 144Hz-skärmar och 10-bitars färgdjup för HDR10+.

Specifikationsblad för Snapdragon 778G © © Qualcomm

På fotosidan, den trippel ISP (Bildsignalprocessor) från chipsets gör det möjligt att ta bilder upp till 192 megapixlar. Det är möjligt att filma i 4K, HDR, HLG och 10-bitars, och till och med sakta ner upp till 240 fps.

Slutligen, när det gäller artificiell intelligens, utvecklar Hexagon 770-processorn upp till 12 TOPS. Andra funktioner inkluderar stöd för 5G (mmWave och Sub-6), Wi-Fi 6 och 6e samt Bluetooth 5.2.

Som vi förstår har detta nya chip tillräckligt attraktiva tekniska specifikationer för att tillverkarna ska föredra det framför en dyrare Snapdragon 888. Tillräckligt för att överväga nya smartphones som är billigare, men vars prestanda inte förtjänar mot de mest avancerade mobilerna. räckvidd.

Läs också:
Xiaomi presenterar sin POCO M3 Pro: kraft och 5G till ett lågt pris

Kunderna rusar redan

Snapdragon 778G har utvecklats för att möta växande efterfrågan från OEM-tillverkare på mer avancerade plattformsalternativ. Det tar med det mesta av den senaste tekniken och premiumfunktioner för att göra nästa generations upplevelser mer tillgängliga “Förklarar Kedar Kondap, Vice President of Product Management på Qualcomm i ett pressmeddelande.

Dessutom kan längdskidåkaren stoltsera med att se människor trängda vid grinden. Enligt honom är sex tillverkare redan istartblockatt utrusta sina framtida modeller med Snapdragon 778G. Vi kommer att hitta i synnerhet riket “Quicksilver”, Honor 50, nästa iQoo, Motorola, men också OPPO eller Xiaomi.

De första smartphones utrustade med Snapdragon 778G bör marknadsföras nästa månad.

Vilka är de bästa smartphones för – 400€? 2022 jämförelse

Det är inte lätt att navigera i det hyperkonkurrenskraftiga segmentet av de bästa smartphones under 400 €. Om vi ​​pratar om mellanklass här så ser du att produkterna i vårt utbud inte behöver skämmas för mycket dyrare konkurrenter. Observera att urvalet endast inkluderar våra favoritsmartphones mellan 300 och 400€. Om du har en mer eller mindre viktig budget kan vi råda dig att ta en titt på vår jämförelse av de bästa smartphones sorterade efter budget.
Läs mer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button