Snapchat vill tjäna mer pengar, mycket mer!

Smartphone Snapchat © Tankekatalog

Resultat från Snap, företaget bakom snapchatunder andra kvartalet lämnar något övrigt att önska: åtminstone, det är vad grundaren, Evan Spiegel, verkar tro.

Grundarna vill lugna sina investerare: Snap är i dåligt skick, men företaget har stora ambitioner för de kommande åren.

Resultaten lever inte upp till förväntningarna…

Snap visar dock inte så dåliga siffror: plattformen fortsätter att växa i intäkter och användare. Företaget har dock skrivit till sina investerare att dessa resultat inte är ” tillfredsställande och att de inte representerar Snaps ambitioner.

Trots sin tillväxt växer företaget faktiskt mycket mindre snabbt än tidigare. Och för att hålla investerarnas intresse vid liv ger Snap löften.

För det första kommer företaget att hålla grundarna Evan Spiegel och Bobby Murphy vid rodret till åtminstone slutet av 2026. De har gått med på att få betalt $1 per år utan extra kapital. Å andra sidan, om Snap-aktien når $40 under de kommande tio åren, kommer de två grundarna att få en aktieuppdelning. Detta är för närvarande bara $16.

…på grund av dålig och långsam tillväxt

Sedan lovade företaget sina investerare bättre resultat och därför förändringar i strategin. För tillfället handlar det om att ”kalibrera om” utgifterna, minska anställningen, se över mål och investeringar. Den nuvarande instabila ekonomiska situationen och nya regleringar på annonsmarknaden, särskilt från Apple, har bromsat Snaps tillväxt. Dessutom är konkurrensen hård: Meta samlar sina krafter och försöker komma ikapp TikTok, och detta med mycket mer omfattande medel.

I ett försök att komma på fötter igen har Snap redan skapat Snapchat+, ett abonnemang på $3,99 per månad som ger tillgång till relativt ytliga funktioner, som att ändra appikonen eller utse en kontakt som “BFF”. Den betalda prenumerationen hindrar dock inte annonser i appen.

Det ser ut som att Snap måste vara kreativ och innovativ för att nå sina mål. Konkurrensen och marknadsläget skapar hinder som grundarna måste övervinna. Fortsättning följer…

snapchat

Att ladda ned

snapchat

  • Minispelen
  • Efemära meddelanden

Snapchat är roligt att använda och roligt. Om den här applikationen vill lova en viss anonymitet får vi inte glömma att företaget behåller användardata, och att en enkel skärmdump avbryter utgången av bilden.

Snapchat är roligt att använda och roligt. Om den här applikationen vill lova en viss anonymitet får vi inte glömma att företaget behåller användardata, och att en enkel skärmdump avbryter utgången av bilden.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button