Snapchat Quick Add: Gör enkelt att lägga till vänner säkrare för dina tonåringar

Snapchat-logotyp © Snapchat

För att bättre skydda minderåriga som använder dess tjänster, snapchat avslöjar en ny åtgärd relaterad till snabbt lägga till.

Dessutom engagerar sig företaget i allt högre grad mot försäljning av droger via sin plattform. Goda nyheter, kort sagt.

Skydda minderåriga från okända vuxna

Om det fortfarande är nödvändigt att återkalla det, är Snapchat ursprungligen en applikation som absolut inte är avsedd för minderåriga. Men med den växande globala populariteten för vad som har blivit ett fenomen för miljontals unga användare runt om i världen, var Snapchat tvungen att anpassa sin policy. Som ett resultat, med appen nu tillgänglig för individer från 13 års ålder, arbetar företaget för att ytterligare skydda sina användare mellan 13 och 17 år.

Men från vem exakt? Speciellt vuxna med olika avsikter. För att undvika de mest katastrofala av dem, granskar Snapchat sitt verktyg för snabba tillägg. Den här funktionen syftar faktiskt till att föreslå nya kontakter, som du ibland kan känna till, och andra gånger inte. Som ett resultat av detta kommer det inte längre att vara möjligt för en vuxen att lägga till en minderårig via snabbtilläggsfunktionen utan att uppfylla vissa villkor. I synnerhet är det nödvändigt att ett antal gemensamma konton för att uppnå detta, säger Snapchat. För att på sikt se om åtgärden är effektiv eller inte.

Kampen mot narkotika också i sikte

Ett annat gissel för Snapchat är försäljningen av droger via plattformen, trots företaget. Fentanyl, ett mycket kraftfullt smärtstillande medel, nästan hundra gånger starkare än morfin (!), som kan orsaka dödsfall med bara några få korn, finns särskilt i sökaren på Snapchat. Många fall av överdoser av olika droger som erhållits via en kontakt på Snapchat mellan en återförsäljare och en köpare rapporteras och för att bekämpa denna praxis använder Snapchat artificiell intelligens (AI).

Således skulle 88 % av det drogrelaterade innehållet hämtas av företagets tjänster. Hon hävdar också att hennes proaktivitet inom loppet av ett år har ökat upptäckten av drogrelaterat innehåll med 390 % (!). När AI:n eller en tredje part upptäcker en återförsäljare, aktiveras Snapchat för att blockera hans konto, för att förhindra honom från att återskapa ett annat och, om nödvändigt, för att överföra information om de behöriga myndigheterna.

Snapchat tror också att dess användares whistleblower-system fungerar, eftersom narkotikahandelsrapporter sjunker från 23 % i september 2021 till 16 % i januari 2022. Men hur som helst, en (mycket) väg att gå för att göra denna plattform allt säkrare , särskilt för minderåriga, oavsett om de använder droger eller potentiellt illvilliga vuxna.

Om samma ämne:
Snapchat lanserar sin egen videoredigeringsapp

Källor: Engadget, Snap Inc.

Relaterade Artiklar

Back to top button