Snapchat lanserar sin egen videoredigeringsapp

Snapchat - Story Studio © TheVerge

Ett år efter lanseringen av sin plattform för intäktsgenerering, snapchat
strävar efter att behålla sina innehållsskapare med alla medel. En av dem: ett videoredigeringsprogram.

Snapchat har distribuerat “Story Studio”, en fristående applikation som gör att du kan skapa mer avancerade vertikala videor och dela dem överallt.

En videoredigeringsapp från Snap

Snapchat vill trampa TikToks på tårna. I många månader har det amerikanska sociala nätverket försökt komma ikapp denna nya konkurrent med små drag av funktionalitet. Efter att ha lagt till musik till sina kortlivade videor, hade nätverket återigen hämtat inspiration från den kinesiska juggernauten med Spotlight. Sedan lanseringen av sin plattform som tjänar pengar på de mest underhållande snapsarna 2020, har det gula spöket vilat på sina lagrar. Det var utan att räkna med ett nytt tillägg utformat för att behålla innehållsskapare.

Sex månader efter tillkännagivandet vid Partner Summit 2021 i maj förra året rullar Snapchat officiellt ut “Story Studio”, en fristående videoredigeringsapp. Dess mål: att förenkla skapandet av vertikala videor och göra dem ännu mer engagerande tack vare en rad mer avancerade verktyg. Konkret kommer skapare att kunna använda verktyg för att beskära, dela och synkronisera med bilden. Det kommer då att vara möjligt att lägga till Snapchat-licensierade lager, bildtexter, ljud och populära teman och filter.

Flera handledningar kommer att erbjudas för att underlätta hanteringen av denna nya applikation, som för närvarande finns tillgänglig i “preliminär version” på iOS och endast i USA, Storbritannien och Kanada. Dess distribution på Android och i stor skala planeras senare, vid ett obestämt datum.

Behåll innehållsskapare

När innehållet är klart kan det laddas ner och sedan delas. Användare kan skicka den till sin Story, till Spotlight, men inte bara. Bra spelare, Snapchat kommer att exportera videor skapade på Story Studio till andra plattformar. Till skillnad från TikTok kommer ingen vattenstämpel att läggas på de skapade videorna, vilket gör att de kan delas direkt med konkurrenterna. Bekvämt för dig som finns på olika nätverk.

Snapchats strategi är tydlig: skäm bort sina influencers för att behålla den. Det är verkligen de som lockar nya användare och som tillåter skapandet av affiliate-innehåll, ack så lönsamt för sociala nätverk. Just i och med lanseringen av Spotlight har det amerikanska företaget betalat mer än 250 miljoner dollar till 12 000 kreatörer, vilket fortfarande är långt ifrån Facebook och den miljard som beräknas till 2022. Man har ändå för avsikt att erbjuda nya möjligheter till hans föl nästa år.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button