Snapchat lanserar ett filter för att lära dig amerikanskt teckenspråk, snart för franska?

snapchat

Den berömda amerikanska foto- och videodelningsapplikationen snapchat tillkännagav ASL:s Alphabet Lens, en funktion för att lära sig amerikanskt teckenspråk med hjälp av människors kamera smartphones.

Ett bra sätt att öka medvetenheten och utbilda unga människor om kommunikation med döva och hörselskadade.

Ett samarbete mellan Snapchat och SignAll

Medan appjättar gillar att kopiera varandra för att utveckla sina funktioner, kommer ibland ett varumärke på en bra idé som främjar inkludering och medvetenhet om viktiga ämnen. Detta är fallet med Snapchat som nu tillämpar, i USA för tillfället, effekter baserade på förstärkt verklighet för att lära sig teckenspråk.

Jätten har, tack vare ett team bestående av döva och hörselskadade, samarbetat med företaget SignAll. Den senare är specialiserad på igenkänning, tack vare AI, av gester för att transkribera dem till ord, för att utveckla en serie lektioner och övningar för att lära sig bokstäverna i alfabetet och ord i det amerikanska teckenspråket. . Allt du behöver göra är att stå framför kameran och upprepa instruktionerna på skärmen. Applikationen analyserar dina gester i realtid och talar om för dig om de är kompatibla.

Ingen kommunikation har gjorts från företaget om någon export av dessa filter på andra teckenspråk, som franska, men vi kan misstänka att kurserna kommer att utökas till andra länder i en oro för tillgänglighet.

Källa: snapchat

Relaterade Artiklar

Back to top button