Snapchat förvärvar StreetCred, specialiserat på geolokalisering

Konfigurera Snapchat

Konkurrensen mellan de olika sociala nätverken blir allt hårdare, särskilt sedan ankomsten av Tick ​​tack
, vilket har skakat om koderna. För att klara sig förvärvade Snap (moderbolaget till Snapchat) New York-startupen StreetCred, i syfte att befästa sin position inom sektorn för produkter kopplade till var användarna befinner sig.

Enligt en Snapchat-rapport lockar Snap Map geolocation-funktionen, som låter dig dela din plats med vänner, samt se offentliga ögonblicksbilder tagna i ett specifikt område, mer än 200 miljoner användare varje månad.

Läs också:
Snapchat lanserar sin konkurrent till TikTok

Snapchat suger upp nystartade StreetCred

För att konkurrera med TikTok eller Instagram Reels, implementerade Snapchat Spotlight-funktionen i november 2020, som tillåter användare av det sociala nätverket att offentligt sända sitt innehåll och öppna upp för en bredare publik, med hopp om att buzz…

För att motivera sina användare att använda den här funktionen (och därför överge konkurrensen) erbjöd Snapchat till och med att dela 1 miljon dollar om dagen mellan sina mest virala skapare! Men parallellt utvecklar applikationen också sina kartografiska verktyg.

Och av goda skäl är Snap Map och dess funktioner viktiga inslag i Snapchats strategi. De Lokala linsertill exempel låter dig skapa utökade verklighetsfilter specifika för platser och geografiska områden, och ibland betalas för.

Dessutom, för att befästa sin position i detta segment, har Snap precis förvärvat StreetCred, en nystartad New York-företag som utvecklar en platsdataplattform.

Läs också:
Snapchat kommer att dela 1 miljon dollar om dagen bland skaparna av de mest virala snapsarna

Geolokalisering, ett stort problem för Snapchat

Snap och StreetCred kommunicerade inte om de ekonomiska villkoren för detta förvärv; detta köp resulterade dock i stängningen av StreetCred-plattformen. Affären kommer också att få fyra medlemmar av startupen, inklusive dess medgrundare Randy Meech och Diana Shkolnikov, att ansluta sig till Snap.

Inom moderbolaget kommer de att delta i utvecklingen av funktioner relaterade till geolokalisering och kartor. Och Snapchat kan lita på deras expertis inom detta område, Randy Meech, för att bara nämna honom, efter att ha varit senior vice president för kartografiska produkter på AOL… Innan han blev VD för Mapzen, öppnade ett dotterbolag till Samsung specialiserat på kartografi. Diana Shkolnikov var ingenjörschef på Mapzen.

Bagage som redan har övertygat tidigare, sedan StreetCred hade fått en insamling på en miljon dollar.

Naturligtvis var de två medgrundarna särskilt entusiastiska på Twitter över att gå med i Snap Map-teamet.

Källa: Techcrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button