Snapchat: ett verktyg för föräldrakontroll kommer att övervaka kontakterna för de yngsta

Konfigurera Snapchat

Barn ska kunna njuta snapchat säkrare nu. Efter ett tillkännagivande i oktober förra året har den berömda applikationen just officiellt lanserat sitt föräldrakontrollsystem.

Lanserades under press från nyheter och användare, funktionen bör endast gälla barn som har behörighet att använda applikationen.

Ny skyddsåtgärd efter Facebook-tidningarna

Snapchat påminner faktiskt om att dess “Family Center” riktar sig till föräldrar och ungdomar i åldrarna 13 till 18, eftersom dess applikation inte är avsedd att användas av yngre barn.

Lanseringen följer på ett ökat tryck de senaste åren från användare som kräver bättre skydd för minderåriga på sociala medier. Förra året pekade “Facebook Papers”, dessa dokument som publicerats av Facebooks whistleblower Frances Haugen, finger åt dessa nätverk och lyfte fram den giftiga inverkan de kan ha på de yngsta. I USA har representanter för de största företagen i sektorn, inklusive Snapchat, kallats för att vittna inför kongressen.

Sedan dess har varje varumärke börjat arbeta på egen hand. Instagram implementerade till exempel sin egen lösning i juni förra året. I Frankrike har nationalförsamlingen också tagit ledningen genom att rösta för obligatorisk förinstallation av en föräldrakontrollfunktion på anslutna skärmar.

Övervaka ditt barns associationer, inte deras ord

Snapchats Familjecenter kommer att kunna berätta för föräldrar vilka deras barn utbyter meddelanden med, utan att säga mer om innehållet i deras konversationer.

Snap säger sig vilja ha “ replikera dynamiken i verkliga relationer och främja förtroende mellan föräldrar och tonåringar “. I det här fallet borde det här systemet se ut som föräldrar som övervakar sitt barns frekventering, men utan att vara intresserade av allt han säger.

Snapchat Family Center © Snapchat

Barn- och förälderkontot måste först kopplas till Family Center. Föräldrar kommer då att ha tillgång till hela sitt barns vänlista, samt en lista över konton barnet har interagerat med under de senaste sju dagarna. Vid behov kan de angivna kontona rapporteras direkt.

Företaget förväntas lägga till ytterligare funktioner under de kommande veckorna. En framtida uppdatering kommer att ge nya kontrollfunktioner och möjligheten för tonåringar att låta sina föräldrar veta när de rapporterar ett konto eller innehåll.

snapchat

Att ladda ned

snapchat

  • Minispelen
  • Efemära meddelanden

Snapchat är roligt att använda och roligt. Om den här applikationen vill lova en viss anonymitet får vi inte glömma att företaget behåller användardata, och att en enkel skärmdump avbryter utgången av bilden.

Snapchat är roligt att använda och roligt. Om den här applikationen vill lova en viss anonymitet får vi inte glömma att företaget behåller användardata, och att en enkel skärmdump avbryter utgången av bilden.

Källor: Gränsen, TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button