Snabbladdning genom att helt enkelt använda fingrarna

En grupp forskare har kullkastat själva begreppet snabbladdning, med fokus på verktyget som används snarare än kraften som behövs för att påskynda hela processen. Den nya enheten drivs av fingrarsom om det vore en riktig sådan batteriladdare.

Ingenjörer från University of California i San Diego fann att det var en strimma tunn och flexibel placeras på huden genererar den elektricitet tack vare bärarens svett. Det kan driva enheter som smartklockor och mer. Förutom att generera elektricitet från svett, biobränsleceller (BFC) kan också samla extra energi med hjälp av lätt fingertryck (vid aktiviteter som att skriva tangenter eller spela piano).

“Vi räknar med att den här tekniken kan användas under alla dagliga aktiviteter som involverar beröring, oavsett om det är på jobbet, hemma, medan du tittar på TV eller när du äter. Målet är att denna bärbara ska fungera naturligt, utan alltför många påtvingande och komplexa procedurer”. Professor Wang, och andra författare till studien om detta nya laddningsläge, beskriver detta system som “Heliga Graal– Det vi har väntat på länge.

Fingrar och fingertoppar: ny snabbladdningsmetod som ackumulerar energi tack vare svett

Den förlitar sig inte på någon extern, oberäknelig energikälla som t.ex solljus eller rörelse. Fingertopparna är det perfekta stället att applicera dessa innovativa remsor, eftersom de har den högsta koncentrationen av svettkörtlar än någon annan del av människokroppen. “Generation mer svettas fingrar har förmodligen utvecklats för att hjälpa oss att förstå föremål bättre, säger forskningsmedförfattaren Lu Yin. “Svettfrekvensen på fingrarna kan vara så hög som några mikroliter per kvadratcentimeter och minut. Detta är betydande jämfört med andra delar av kroppen ”.

DE BFC de kan producera 300 millijoule energi per kvadratcentimeter, vilket representerar ett betydande steg framåt. Som en del av sina experiment använde forskarna enheten för att driva ett detekteringssystem för vitamin C. Den kunde anpassas för att ladda glukosmätare. ”Vi vill göra den här enheten bärbar, till exempel med hjälp av ett par handskar. Vi undersöker också möjligheten att aktivera läget trådlös för kontinuerlig detektering”.

Relaterade Artiklar

Back to top button