Snabbare optiska datorer tack vare ett nytt sätt att utnyttja ljus

Optiska datorer är enheter som använder ljus, snarare än elektricitet, för att manipulera, lagra och överföra data. Detta är en verkligt extraordinär tillämpning av datavetenskap och som från och med idag kommer att bli ännu mer otrolig tack vare en ny metod. Detta är ett innovativt sätt att utnyttja ljus som gör att optiska datorer kan bli ännu snabbare.

Att utveckla detta nya sätt att utnyttja ljus var två vetenskapsmän, Natalia Berloff avuniversitet från Cambridge Och Nikita Stroev avInleda för vetenskap och teknik i Skolkovo. Denna nya metod beskrevs sedan utförligt i ett arbete publicerat på sidorna i den berömda vetenskapliga tidskriften Fysiska granskningsbrev. Detta är en metod som verkligen skulle kunna vara revolutionerande angåendeinformatik och i synnerhet för i optiska datorer. I grund och botten är målet för kvinnliga forskare att att reducera avsevärt ljussignalerna som optiska datorer behöver för att fungera för att göra dem stilla snabbare.

I praktiken har de två forskarna upptäckt att det finns en metod med vilken det är möjligt ansluta annorlunda ljusvågorna inuti optiska datorer, dvs. multiplicera de vågfunktioner som beskriver själva ljusvågorna. Således, genom att erhålla rätt kopplingar och rätt ljusintensitet, ljus multipliceras. Därvid är det möjligt att dra nytta av ljuset för att lösa icke-linjära problem.

Detta är en verkligt överraskande upptäckt som gör det möjligt att, tack vare ljus, arbeta med optiska datorer som alltid presterar högre och verkligen i fart utöver det vanliga.

Relaterade Artiklar

Back to top button