SMS: om du har fått det och väntar på något är bluffen försäkrad

Covid-19-pandemin har fört in nya vanor i italienska hem, även när det gäller köp. Fler och fler familjer föredrar E-handel eller välj produkter från de mest populära plattformarna e-handel. Så även jag bedragare de flyttar sin uppmärksamhet till dessa användare. Många gånger misslyckas de, men när de träffar bluffen i skada de kan vara enorma för de olyckliga fattiga. Detta är fallet med en SMS mycket vanligt och extremt farlig. Alla kan ta emot det och för de som väntar på något där han nackdelar kunde försäkras.

Låt oss se alla tillsammans detaljer att känna igen det och undvika att hamna i bluffen. Ibland är det inte lätt, men kunskap hjälper. Särskilt när det kommer till dessa faror implementerade av hacker experter.

Här är den senaste sms-bluffen

Betala för att låsa upp ditt paket” eller “Spåra din försändelse här” och även “Anpassa leveransen på denna länk“. Det här är bara några meningar som finns i ett till synes ofarligt SMS, men som, genom att utnyttja något viktigt, döljer en farlig bluff.

De kallar det paket sms bluff. Flera användare har fallit offer för det och många andra har anmält fallet. Problemet ligger just i länk som hänvisar till en webbsida som i grafik och innehåll är identisk med den för de mest kända italienska kurirerna.

I vissa fall stoppas begäran när personlig information, som naturligtvis används i tvivelaktiga syften. I andra efterfrågas det dock att betala ett visst belopp för låsa upp paketet har skickats in frakt hämtas.

En viktig aspekt att inte glömma är att klicka aldrig på länkar skickas via SMS utan att förstå vem den korrekta källan är. Det är ofta inte som det verkar eftersom jag cyberkriminella de är skickliga transformatorer. En bluff kan kännas igen av orden som finns i länken och den faktiska webbplatsens url.

Även på Whatsapp farliga meddelanden sprids. Även en innehåller länken till en app som lovar att komma åt två månader Netflix fri. Alla detaljer för att känna igen den finns på denna länk.

Relaterade Artiklar

Back to top button