SMS-kompatibilitet mellan iOS och Android: Tim Cook har ett roligt svar på problemet

Tim lagade mat

På frågan om Apples antagande av RCS-standarden slog Tim Cook in och bekräftade att ämnet uppenbarligen inte var aktuellt.

iMessage är inte på väg att öppna upp för andra kommunikationsprotokoll, trots Googles insisterande på detta.

Google driver RCS och pekar offentligt fingret mot Apple som vägrar att adoptera det

Apple-meddelanden är, sedan det skapades, en sluten plattform som endast kan användas av ägare av varumärkets produkter. Den senare förklarar detta med sin önskan att garantera konfidentialitet för utbyten mellan sina användare med end-to-end-kryptering av konversationer.

Google, å sin sida, antog RCS för några år sedan, ett annat öppet meddelandeprotokoll som tillåter gruppkonversationer och sändning av filer, foton och videor. Apple har dock inte för avsikt att anta det, och meddelanden från Android-användare skickas i form av enkla SMS.

Situationen är oacceptabel för Google, som nyligen lanserade en kommunikationskampanj som syftar till att pressa Android-användare att pressa Apple att äntligen anta RCS. Under kodkonferensen 2022, som hölls denna vecka i Kalifornien, fick Tim Cook möjligheten att ta upp ämnet, och det minsta vi kan säga är att hans svar kan göra fler människor besvikna.

Tim Cooks lösning på detta problem? “Köp en iPhone”

Journalisten LiQuan Hunt från Vox Media, organisationen som organiserar evenemanget, frågade därför Apples vd om antagandet av RCS. Svaret var enkelt: Jag hör inte våra användare frågar om att vi lägger mycket energi på det här. Han fortsatte med att förklara att han ville ha mer av ” konvertera till iPhone”.

Vår kollega släppte inte taget och fortsatte med att förklara att hennes egen mamma inte kan se videorna hon skickar till henne på sin telefon. Tim Cooks svar var rakt på sak: “ Köp din mamma en iPhone. »

Vi har känt Apples mer diplomatiska chef, och detta torra svar riskerar att lägga ett mynt i mediemaskinen. Vi förstår dock varumärkets önskan att låsa iMessage av rent ekonomiska skäl.

Meddelanden är nu ett av Apples argument för att sälja sina iPhones, särskilt med en marknadsandel som närmar sig 75 % bland amerikanska tonåringar. Det är därför ingen fråga om att öppna upp sin plattform ytterligare, med risk för att förlora smartphoneförsäljning i processen.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button