Smartphones: här är de som är riktiga samlarminnen

Världen av samlar lämnar dig alltid mållös. När man tror att det föremålet bara är gammalt järn upptäcker man istället hur mycket det kan vara värt idag i ögonen på dem som samlar på det. Ofta pris ingen skulle föreställa sig det. Samma sak gäller för världen telefoni. Låt oss ta reda på det tillsammans gamla smartphones som idag är riktiga samlarminnen. Vissa överstiger till och med tusentals euro i värde.

Smartphone: här är förfäderna som är värda lika mycket som toppen av sortimentet

Ja, de finns gamla smartphones som idag är lika mycket värda som jag övre delen av intervallet. Att kalla dem som visar sig vara lite överdrivet, också för att de flesta av dem inte hade färgskärmar och pekskärm. Dock för deras sällsynthetför närvarande kan de vara värda en riktig förmögenhet.

Det första vi vill prata med dig om ärApple iPhone 2Gföregångaren till de nuvarande modellerna av huset Cupertino. Visst är design och funktionalitet långt borta, men inte priset. Verkligen en av dessa smartphone den kan överstiga 1 000 euro om den är funktionell och komplett med originalkartong och tillbehör.

Ytterligare en modell som idag ligger på runt 1 000 euro, men som kom ut för flera år sedan, närmare bestämt i 1984och den Motorola DynaTAC 8000x. Det här är inte en riktig smartphonemen av en av de först mobiltelefoner. Faktum är att dess storlek liknar en jättehandenhet. De har bara gjorts 30 000 exemplar och på grund av dess sällsynthet idag är hans verk högt rankat och eftertraktat av samlare.

I denna lista kunde inte missa Nokia 9000 Communicator. Det var den första i denna serie som det finska multinationella företaget producerade. Presenteras i 1996så här trevligt smartphone minns, från formen, en liten bärbar dator. Priset ligger också väldigt nära en aktuell bärbar dator. Faktum är att denna speciella “förhistoriska” modell lätt kan säljas för över 1 000 euro.

Kort sagt, det finns många smartphone dyr att jag är idag, även om jag inte är uppdaterad med teknik unika bitar och eftertraktad som kan vara värd mycket pengar. Ett slags investering för framtiden eller, rättare sagt, en passion medfödd för telefonins värld.

Relaterade Artiklar

Back to top button