Smartphones: ett brott att kasta dem i papperskorgen efter att ha upptäckt dessa funktioner

Efter att ha upptäckt alla användningsområden för att delegera en gammal smartphone du kommer att inse att du begår ett verkligt brott när du tänker på förtidspensionering av enheten. En serie av gratis appar låter dig utöka potentialen hos en gammal mobil elektronisk pryl utan kostnad. Vi kommer bara att spendera lite tid mellan fabriksåterställningar och installationer, men det kommer inte att vara bortkastad tid. Här är vad du kan göra med dessa fantastiska gratisappar som är tillgängliga för alla i Play Butik.

Släng inte din smartphone utan väck den till liv igen med dessa fantastiska appar

 • Universal fjärrkontroll: om den är utrustad med infraröd LED kan vår telefon användas för att styra TV-apparater, luftkonditionering och många andra apparater. I avsaknad av denna komponent är det fortfarande möjligt att ansluta enheten som en fjärrkontroll på ett WiFi-nätverk med hjälp av speciella appar som IR Universal Remote för Android eller AnyMote Smart Universal Remote för iPhone. Användbar för att styra Chromecast och spelaren för Netflix, Youtube och Amazon Prime Video.
 • Styrplatta för PC: tack vare appar som Unified Remote för Android och iOS kan du förvandla din telefonskärm till en inbyggd knapp i musstil.
 • Fjärrdisplay: Chrome Remote Desktop-kompatibelt på PC, Mac eller Linux ger dig åtkomst till PC-filer över Internet. Användbar för fjärrvisning av innehåll på en PC.
 • Övervakningskamera: IP-webbkamera kan förvandla din enhet till ett vakande öga på hemaktiviteter. Använd sensorer för att upptäcka rörelse och spela in varje rörelse i realtid genom att ta foton och spela in videor.
 • Hotspot: med hjälp av ett SIM-kort kan vi förvandla telefonen till ett bärbart modem. Alla erbjudanden inkluderar nu gratis internetdelning. Varför inte använda den vid problem med hemmalinjen?
 • Spelkonsol: Om hårdvaran tillåter det kan enheten bli en lekplats med dedikerade emulatorer och appar.
 • Digital fotoram: en surfplatta eller smartphone med stor skärm kan bli en utmärkt innovativ fotoram. Synkronisera innehåll med Google Foton och skapa dina egna bildspel.
 • Eboksläsare: Även i detta fall rekommenderas en skärm med minst 6 tums diagonal. Appar som Amazon Kindle kommer väl till pass för att skapa ditt eget digitala bibliotek att ta med dig hela tiden.
 • Multimedia bil instrumentbräda: En modern infotainment utan kostnad. Appar som Android Auto och Apple CarPlay förvandlar en gammal telefon till en kraftfull mobil kommandocentral för utomhusaktiviteter. Bara en biltelefonhållare och det är allt.
 • Kockassistent: En smartphone i köket kan hjälpa dig med olika aktiviteter. Gäller som en timer för att ställa in tillagningstider eller till och med som en receptbok tack vare många kreativa tillämpningar. Dessutom, med användningen av röstkommandon, behöver du inte lyfta ens ett finger.
 • Nödsamtal: Även utan SIM-kort låter en gammal telefon dig ringa nödsamtal. I fall av extrem nödvändighet kan det rädda ditt liv.
 • Ljudspelare: om den är utrustad med en utmärkt Audio DAC kan din gamla telefon förvandlas till en filspelare av alla slag och kvaliteter. Koppla in ett par hörlurar och ta dem med dig till havet, i bergen eller under en löprunda.

Relaterade Artiklar

Back to top button