Smartphone: vår enhet är “återvinningsbar”, så här återanvänder du den

Att göra sig av med en smartphone är inte en trivial sak. Av denna anledning, snarare än att slänga dem, är det alltid bra att hitta ett sätt att ge dem ett nytt effektivt liv. Närmare bestämt uppstarten Renoverad (specialiserad på försäljning av begagnad och fungerande elektrisk och elektronisk utrustning) har beräknat att i Italien endast 40 % av dessa enheter kasseras på rätt sätt. Detta innebär att mer än 1 av 2 enheter kastas in i soptipparvilket orsakar massor av giftiga ämnen och tungmetaller inte biologiskt nedbrytbar.

Smartphone: allt du kan göra med din telefon

Den smartphone vi inte längre använder kan förvandlas till:

Om din telefon har en infraröd sensor kan du enkelt förvandla den till en fjärrkontroll för din TV, stereo eller luftkonditionering! App krävs SÄKER för

När den paras ihop med en e-högtalare är det allt!

Om mobiltelefonen har en bra processor och en stor skärm kommer den inte att göra något annat än att eliminera apparna som finns i den.

Anslut din telefon till hemmets WiFi, ladda ner IP-webbkamera för Android eller IP camera lite för iPhone och övervaka ditt hem noga.

Installera bara för att starta ett videosamtal Skype (eller annan liknande app) på din smartphone, anslut den till ditt hem Wi-Fi och använd den som VoIP-telefon.

Telefonen kan till och med förvandlas till en extern hårddisk med en användbar display bläddra igenom filer.

Relaterade Artiklar

Back to top button