Smartphone: om du har problem med att sova, låt dig inte luras

Hur många har sömnproblem? Kanske är det bland dem som läser du som sover dåligt varje natt, du vaknar tröttare än tidigare eller så kan du inte somna förrän klockan är 02.00. Timmar och timmar av att slänga och vända innan man somnar eller ögonen öppnas vid 03:00 utan att kunna somna om. Det är de problem som drabbar många, framför allt unga, tvärtemot vad man kan tro. Nu räcker det smartphone orsaken till problemen? Använd den innan du går och lägger dig, de säger att det gör ont. Så många har valt funktionen Nattskift vilket skulle minska effekten av blåljus med ögonen.

Men var försiktig så att du inte gör dig lura. Nyligen genomförda studier har upptäckt något som kanske inte gläder dem som trodde att lösningen på sömnproblem var smarttelefonen. Ledsen att säga, men kanske eliminera smartphonen från ditt liv innan du går och lägger dig det kommer inte att förbättra sömnkvaliteten. Här pga.

Blått ljus och Night Shift på smartphonen: de är inte lösningen på sömnproblem

Det visar en undersökning gjord av Brigham Young University och från Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerpublicerad på Sömnhälsa. Smarttelefonen skulle inte vara den främsta orsaken till sömnproblem som många skyller på. Enligt professorn i psykologi vid BYU, Chad Jensen:

“Genom hela provet, det fanns inga skillnader mellan de tre grupperna. Med Night Shift aktivt på smartphonen, utan Night Shift eller till och med utan att använda någon smartphone. Men vad var det 3 prover som forskningen utvecklades på?

Det handlade om 167 personer vuxna mellan 18 och 24 år som nu är vana vid att använda smartphones dagligen. Gå förbi Åtta timmar i sängen: den första gruppen kunde använda mobiltelefonen innan de sov med Night Shift aktivtden andra gruppen utan nattskift aktivt och den tredje gruppen utan telefon. Medlemmarna i de två första grupperna var utrustade med en smartband som upptäckte sömn tillsammans med en app installerad på smartphonen för att övervaka dess användning.

Ingen skillnad Så bara om du har en vana att sova mindre än vad som rekommenderas, kan det hjälpa att inte använda din smartphone innan du går och lägger dig. Men vilka är de verkliga farorna då? Den här senaste artikeln förklarar det väldigt bra.

Relaterade Artiklar

Back to top button