Smartphone: mot nätmobbning här kommer körkortet

Ett vackert initiativ som flyttades av två italienska städer i Verbania och nu i Sesto San Giovanni. Lärarna har funderat på att införa körkort för unga, men inte köra. I verkligheten är det en körkort från smartphone som har ett mål: att skydda dem från sina egna faror. Alla känner till riskerna med smartphones mer eller mindre dolda och det är lovvärt att vissa vuxna har gjort sig besväret att undvika dem så mycket som möjligt. En av dessa är nätmobbningett socialt gissel som fortfarande skördar för många bland unga offer. Här är detaljerna.

Smartphone-licensen kommer mot nätmobbning

Detta projekt genomfördes först av regionen Piemonte och nu även frånComprehensive Institute of the Martyrs of Liberty av Sesto. Det är som sagt en smartphonelicens för unga. Ett initiativ som syftar till Träning av unga människor medvetna om att deras mobiltelefoner kan bli farliga om de används felaktigt vapen.

Tänk bara på de många offer som nätmobbning har skördat under de senaste åren. Och det fanns inga hackare eller cyberkriminella bakom det. jag”nätmobbare” Jag är killar som många som dock förenar sig med andra mot en vän och mobbar honom genom social spridning av bilder, filmer med mera till skada för offret. Sådant material kan till och med vara så kompromissande i bytes ögon att det leder till det ta sitt eget liv.

Plus att det här håller på att bli verkligt nödsituation. Faktum är att barn har gjort det sedan utbrottet av Covid-19-pandemin multiplicerat timmarna som passerar framför skärmarna på sina smartphones. För mycket tid kan leda till att de inte bara blir lätta bytemen också att göra förhastade val. Det är därför det är bra att informera ungdomar om de mer eller mindre dolda farorna med deras digitala enheter.

Vad är målet med initiativet

L’mål som programmet vill uppnå är bara en: förebyggande Och kontrast av nätmobbning. Detta genom vissa nyckelord:

  • åldersgränser för användning av smartphones;
  • medvetenhet i användningen av Internet anslutning;
  • platsgudar gränser för användning av smartphonen inte bara av tidmen också av innehåll.

Denna smartphone-licens kommer att tillåta experter och polisstyrkor att ingripa genom att förklara de verkliga farorna som nätverket döljer: uppmaning och sextinganvändning av personuppgifter, rasism och våld på webben.

Relaterade Artiklar

Back to top button