Smartphone laddning på natten: det enorma misstaget som var och en av oss gör

Vi växte upp med tron ​​att sätta på det smartphone laddas på natten i timmar och timmar gör att den håller längre under dagen. Ändå finns det ingen teori som är mer felaktig än så här. Att ladda den medan du sover kan bli för lång i längden dödlig för din enhet. Här är anledningarna och konsekvenser av den vanan.

Smartphone laddar på natten: var uppmärksam på dina vanor

Låt oss börja med att säga att ett batteri vanligtvis håller runt 400 eller 500 cykler innan det tappar kapacitet och följaktligen går sönder. Lyckligtvis dock detta efter att ha nått 100% den kommer att sluta ladda tack vare den interna hanteringen av enhetens operativsystem.

Den sanna problem i själva verket är det inte mängden laddning (begränsad och helt autonom), utan mängd värme som genereras av litiumbatteriet. För att vara tydlig, ökar laddningens spänning, vilket leder till en omätbar ökning av dess temperatur. I detta avseende förlust av kapacitet av smarttelefonen för att samla energi.

Därför skulle det idealiska vara att underhålla batteriet mellan 40 och 80 %, på ett sådant sätt att det blir så långlivat som möjligt. Annars kan du ladda ner applikationer som gör att du kan övervaka telefonens batterikapacitet, som för Android). Det senare låter dig också ställa in en ljudavisering som kommer att varna dig när telefonen är laddad till 80 % och ta bort den från uttaget.

Ett annat användbart tips (och väldigt likt det föregående) är att få inte batteriet till 0 %men ladda det redan från det ögonblick det kommer att vara under 15 %.

Relaterade Artiklar

Back to top button