Smartphone: kom ihåg att inte ladda den medan du sover, det är därför

Vi är “vuxna och vaccinerade”, så var och en av oss känner till den där “legenden” som säger att vi aldrig ska ha enheten bredvid oss ​​medan vi sover för att undvika hälsoproblem. Vi är ännu inte säkra på detta, precis som det inte finns några bevis för att smartphones orsakar cancer. Den här gången vill vi fossilisera på istället batterivård av din telefon. Kort sagt, på ett eller annat sätt håll din smartphone borta från nattduksbordet natten är det bästa man kan göra.

Smartphone: bättre att undvika att ha den i laddning hela natten

Låt oss börja med batteriets struktur: vilka element är det gjort av? De flesta av dessa är gjorda av litiumjoner. Detta innebär att när dessa är överladdade får smarttelefonen en kortare livslängd. Det är också sant att inte alla har detta problem, eftersom det finns många begåvade med det av ett system som kan hantera t.ex blockera laddningscykelnnär det väl kommer till stånd.

Detta betyder dock inte att batteri kan ha andra problem. Bland andra orsaker finner vi överhettning av smartphonen som kan orsakas av våra vanor. Vi hänvisar till när du, utan att veta var du ska placera den, sätter på den i fickan.

Vad ska man göra då? Håll smarttelefonen vid en mild och inte varm temperatur och undvik platser som är för varma, som fickor eller sängfilten. En annan typ av försiktighetsåtgärd kan vara att ladda aldrig din telefon upp till 100 % och aldrig få det till 0%. Snarare råder vi dig att hålla den mellan 20 % och 80 %.

Relaterade Artiklar

Back to top button