Smartphone: för att skydda din enhet på sommaren, följ dessa tips

Sommaren kommer närmare och närmare och kan bara ge en varm vind av lättsamhet. Ändå får vi inte glömma de risker som våra smartphones står inför. En överhettad enhet kan orsaka förlust eller korruption av data och avmattningen permanent. Dessutom kan värme också ha allvarliga effekter på batteriet, vilket äventyrar batteriet personlig säkerhet. Så här är guiden för att undvika allt detta.

Smartphone: hur man försvarar den från höga temperaturer

Överdriven kroppsvärme på grund av sommartemperaturer skadar smarttelefonen och dess funktion, vilket till och med leder till brand (i extrema fall). Kort sagt, på sommaren är det alltid bättre att placera den i ett skuggat område, borta från isoleringsmaterial: en axelväska, en påse eller andra lösningar kan bli en kompromiss.

Undvik att stressa din smartphone genom att spela eller ringa i timmar. Sätt den hellre på flyglägeuppenbarligen genom att sluta spela med densamma (eller i vilket fall som helst för att begå CPU i komplexa utarbetningar).

Det är nästan självklart, men man måste alltid komma ihåg att en enhet aldrig ska laddas i solljus. Samma sak gäller påfyllningen under kudden.

Okej, överdriven värme är dåligt för smarttelefonen, men kalla temperaturer är inte så bra heller. Av denna anledning rekommenderas det inte att t.ex. placera enheten i kylen. Den plötsliga temperaturförändringen kan leda till bildning av kondens som överför den inuti.

Gå och ta bort allt som kan stressa smarttelefonen under de varma månaderna som anslutningar Wifisåväl som Blåtand Och GPS. Använd dessa endast vid behov.

Relaterade Artiklar

Back to top button