Smartphone: dess komponenter är en verklig dyrbar skatt

Vem skulle ha trott att materialen i våra komponenter smartphone de är verkliga dyrbara skatter. De finns i ett litet verktyg för dagligt bruk ädelmetaller, Sällsynta länder och långt borta, silver- Och guld-.

Även om de är väl omhändertagna kan smartphones vara det upp till 96 % återvunnet. En riktigt intressant nyhet som hjälper alla att öka den nödvändiga medvetenheten om eko-hållbarhet. Det är därför telefonerna i varje hem är en skattkammare av resurser.

Materialen i deras komponenter gör smartphones till en gruva av resurser till förmån för miljön

Säkert den första av alla som drar nytta av denna möjlighet inom smartphone-återvinning ärmiljö. Nästan i sin helhet kan komponenterna vara återanvänds. En studie bekräftade att med ca 50 000 telefoner du kan få mer än 1 kg guld. Vidare slipper man genom återvinning utsläpp av 0,211 kg Co2 med en energibesparing på 1 kWh.

Men vad består de smartphones som för närvarande är i omlopp av? En färsk artikel av Adnkronos publicerad på Fokus. “Enligt en studie E-avfallslabb från Remedia i samarbete med Politecnico di Milanoinnehåller en mobiltelefon 9 gram koppar, 11 gram järn, 250 mg silver, 24 mg guld, 9 mg palladium, 65 gram plast, 1 gram sällsynta jordartsmetaller (Praseodym, Neodymium, Cerium, Lantan, Samarium , Terbium, Dysprosium) och andra ädla ämnen som finns i mycket små mängder, såsom kadmium, kobolt, rutenium (de så kallade ädelmetallerna) “.

Och det är inte allt, eftersom batterier litiumjonbatterier rör sig inte. En av dessa “innehåller ca 3,5 g kobolt, 1,0 g sällsynta jordartsmetaller (Nd, Eu, Ce och Tb)”. Om 35 miljoner smartphones kunde återvinnas skulle det belopp som i genomsnitt köps i Italien varje år kunna nås 195 miljoner euro.

Kort sagt, en riktig gruva av värdefulla material som gör detta instrument till en riktig juvel ur alla synvinklar. Den här nyheten är otroligt fantastisk om man tänker på telefonens långa historia och hur många som har producerats från starten till idag.

Relaterade Artiklar

Back to top button