Smartphone: den kan ha blivit avlyssnad, så här tar du reda på det

Vi pratar väldigt ofta om Integritet. Tänk bara på flykten från Whatsapp av många användare just för att de är bekymrade över de nya säkerhetsvillkoren. Detta är ett känsligt ämne för de flesta. Speciellt för att det smartphone idag är det det mest använda verktyget som ingen är skild från.

Men det finns ett ämne som oroar allt fler människor: faran som deras smartphone var avlyssnat. Så här kan du förstå det och hur du förhindrar det.

Smartphone avlyssnad: så här känner du igen den

För att ta bort alla tvivel och rensa möjligheten att ha din smartphone under kontroll, gör bara detta enkla kolla upp.

  1. Konstiga ljud och störningar under ett samtal. Om användaren upplever konstant brus eller störningar under ett samtal kan det vara så att han har smarttelefonen under kontroll. Innan du kommer till denna slutsats är det dock bäst att kontrollera om operatören har några nätverksproblem. När denna hypotes väl har klarats kan det också vara så att mottagningssystemen för smartphones har vissa problem.
  2. Batteriet tar slut snabbt. Ett annat element att hålla under kontroll för att förstå om smarttelefonen har blivit avlyssnad är batteritiden. I praktiken, om så var fallet, a plötsligt fall av dess varaktighet jämfört med de föregående dagarna. Detta avsnitt kan också åtföljas av en överdriven dataförbrukning. I dessa fall skulle det vara en Spy App som, genom att ständigt överföra information till en server, förbrukar resurser på smarttelefonen. En sak att göra för att ta reda på vad den stötande applikationen kan vara är att kontrollera vilka som har administratörsbehörighet.

Vad du ska göra om din enhet faktiskt är under kontroll och hur du skyddar dig själv

Om problemet är programvara räcker det att lösa det effektivt återställ din smartphone under kontroll till fabriksdata.

Att undvika risken att det kan avlyssnas är viktigt ständigt uppdatera operativsystemet. Det skulle också vara användbart installera en antimalware Och undvik att ladda ner inofficiella appar som kan dölja otäcka överraskningar.

Slutligen, på internet kan du hitta speciellt modifierade och krypterade professionella smartphones.

Relaterade Artiklar

Back to top button