Smarta kontaktlinser testade för första gången

Chefen för en startup av smarta kontaktlinser påstår sig ha utfört den första framgångsrika “demonstrationen” av den nya tekniken.

VD för Mojo Vision, startupen som skapade dessa innovativa kontaktlinser, säger sig ha “sett framtiden”. Dessa uttalanden följer de första framgångsrika experimenten och testerna på den nya prototypen. Mojo Vision kontaktlinser kännetecknas av struktur och material, de innehåller en Micro display LED från 14 000 pixlar per tum. Med en diameter på mindre än 0,5 mm beskriver det kaliforniska företaget den som den minsta displayen i världen som någonsin skapats för användningsfall som dessa.

Linserna innehåller även en processor för datorer, mikrobatteriera accelerometera gyroskop det är en magnetometer för att spåra ögonrörelser och hålla den augmented reality-skärmen (AR) stabil. Den integrerade eyetracking-hårdvaran tillåter också användare att styra displayen och komma åt innehåll utan externa kontroller.

“Att inkludera optiska och elektroniska komponenter, mekaniska system och mjukvara som alla fungerar samtidigt i linserna är en historisk bedrift”, förklarar Perkins. “Detta är ett viktigt steg mot potentialen för Mojo-objektiv att förbättra livet för miljontals människor. Jag har upplevt framtiden på egen hand.” Demonstrationer av bärbar teknologi i aktion inkluderade att titta på bilder, interagera med en kompass och läsa en teleprompter på skärmen för att läsa text.

Smarta kontaktlinser: tester genomförda framgångsrikt

Mojo Vision planerar nu att fortsätta utveckla och testa tekniken för att skicka in en ansökan till Food and Drug Administration (FDA) för godkännande av patentet. Företaget hoppas kunna arbeta med utvecklare för att skapa ny programvara för bärbara enheter, som appar för idrottare eller digitala assistenter för personer med synproblem. Ett släppdatum har ännu inte satts för Mojo Lens. Även om Perkins inlägg verkade tyda på att de kommer att komma ut på marknaden inom de närmaste 10 åren.

Andra startups arbetar med denna teknik, inklusive InWith. Den senare syftar till att erbjuda bäraren en “avstämbar vy” som kan styras via en smartphone-app. Produkten som utvecklats av InWith, också baserad i Kalifornien, skulle också kunna ge människor enkel tillgång till virtuella världar inom metaversen. Den involverade elektroniken kan också anpassas till befintliga hydrogel-kontaktlinser om de godkänns av FDA.

Relaterade Artiklar

Back to top button