Smarta glasögon Facebook kan läsa tankar

Meddela några kuriosa om de nya Smarta glasögon tillverkad av Facebook samt framtidsplaner för de handskar och armband som kan styra dem.

“Smarta glasögon kan bäras hela dagen. De fungerar i alla situationer. De kommer att kunna göra vad du vill att de ska göra och berätta vad du vill veta när du vill veta, mer eller mindre som om de läser tankar”. En virtuell skärm och tangentbord och inbyggd brusreducering med in-ear monitorer nämns också i ett blogginlägg. En del av denna teknik har visats redan 2020. Det kommer dock inte att saknas nyheter. Facebook säger att dessa smarta glasögon kan ge nyckelstatistik under ett affärsmöte, guida användare till förutbestämda destinationer, översätta skyltar, spåra bilar. “De möjligheterna är stora och obegränsade“.

För att bygga dessa gränssnitt utvecklar Facebook handledsbaserad elektromyografi (EMG). Den senare upptäcker den elektriska potentialen som genereras av muskelceller och omsätter den till handlingar. “Signalerna genom handleden är så tydliga att EMG kan upptäcka fingerrörelser så små som en millimeter. Det betyder att inmatningen kan vara så enkel som att klicka på en virtuell knapp – och så småningom kan det till och med vara möjligt att bara uppfatta avsikten att röra ett finger.” Dina rörelser kommer att förutses, som om enheten kan förstå vad du tycker.

Facebook: de nya smarta glasögonen kommer alltid att veta vad du behöver som om de läser tankar

Företaget kommer också att använda i konsument data att bygga “artificiell intelligensmodeller baserade på en förståelse för användaren och dennes omgivning”. Artificiell intelligens kommer att lära av användarna och ställa frågor för att förbättra, också tack vare direkt feedback. Facebook kommer äntligen att utnyttja andra bärbara elektroniska enheter för att utveckla fler teknologier som “kommer att erbjuda en mycket rikare tvåvägsväg till kommunikation.”

VD Mark Zuckerberg talade nyligen om sina visioner för framtiden. Företaget vill “hjälpa till att forma vad jag tror kommer att bli nästa stora IT-plattform.” Han tillade att att kunna interagera virtuellt också kan ha en positiv inverkan på klimatförändringarna. Zuckerberg uppgav slutligen att neurala gränssnitt de kommer att bli avgörande för utvecklingen av nästa produkter.

Relaterade Artiklar

Back to top button