Smart arbete: forskningen talar om att spionera på arbetare

De smart arbete det har blivit, för vissa territoriella och fungerande verkligheter, det enda sättet att samverka med arbetsvärlden. Det fysiska avståndet från allmänheten har uppmuntrat till inneslutningen av Covid-varningen för en verklighet som fungerar utmärkt. Vissa forskningsinstitut har dock också banat väg för spioneri på nätet öppnar fokus på en situation som är särskilt kontroversiell. Här är vad som nyligen upptäcktes.

Smart arbetsspionage

Dynamiken i gränssnittet mellan arbetsgivare och anställda är fortfarande oklar efter tillämpningen av den nya universella sysselsättningsregimen som nödvändigtvis passerar genom bildskärm, mus och tangentbord. En särskilt omdiskuterad aspekt är förvisso den av förtroende för ett system som enligt cheferna inte uppmuntrar till självdisciplin hos anställda som nu är vana vid sin komfortzon.

Semrush ville undersöka genom att avslöja en ökning av sökordssökningar “Övervakning av arbete hemifrån” lika med 3 200 % bara under första kvartalet 2020. Uppgifterna som uppdaterades till december 2020 hade sänkts med otroliga + 1 500 %, vilket tyder på att arbetsgivarnas uppmärksamhet kraftigt har flyttats till metoderna för att övervaka deras onlineanställda. En bekräftelse som kommer parallellt också från Marknadsundersökning Framtidenligt vilken industrin för övervakning av hemanställda snart kan nå en marknadsandel på 3,84 miljarder dollar.

På grundval av dessa oroande data är Semrushs förslag till företag att kullkasta konceptet med övervakning som av alla anses vara mycket negativt med “variation”, som ska tillämpas på verksamhetsmodeller och övervakning för att uppnå önskade resultat.

Relaterade Artiklar

Back to top button