Slutspel för gratis livstids obegränsad GPS på Teslas

Tesla © Photosite / Shutterstock.com

Alla medel är bra för att spara pengar. Och för att göra detta fortsätter Tesla att skära ner på de kostnadsfria förmånerna och tjänsterna som ingår i köpet av en elbil av varumärket.

Standardanslutningspaketet inklusive GPS-navigering kommer inte längre att vara gratis för livet.

Slut på obegränsad GPS för Tesla-bilar

En gratistjänst mindre för Tesla-fordon. När du köper en ny bil erbjuder tillverkaren två typer av anslutningsmöjligheter. En premiumplan som faktureras för 9,99 euro per månad med en mängd exklusiva funktioner (Caraoke, Sentinel-läge, video- och musikströmning) och ett “Standard Connectivity”-paket. Det sistnämnda var tidigare gratis för livet, men så kommer det inte längre att vara fallet.

Tillverkarens mest grundläggande erbjudande blir obligatoriskt efter 8 år. Efter denna period kommer det därför att vara nödvändigt att betala för att fortsätta att dra nytta av funktionerna i centralkonsolen inklusive grundläggande GPS-navigering (kartläggning och navigering) samt tillgång till multimediainnehåll via Bluetooth.

För närvarande gäller denna ändring endast för nya och begagnade fordon som köpts efter den 20 juli 2022 och den verkar inte vara retroaktiv om inte fordonet säljs vidare. För dem som skulle vända sig till en begagnad bil, specificerar Tesla att de kommer att informeras ” hur lång tid deras fordon kommer att inkludera tillgång till standardanslutningen “. Begagnade modeller köpta mellan 16 januari 2020 och 20 juli 2022 kommer också att dra nytta av standardanslutningen livet ut.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button