Slutligen kommer Virgin Hyperloop inte att transportera passagerare

Virgin Hyperloop © Virgin Hyperloop

I mer än ett år har det inte gått så bra som förväntat för Virgin Hyperloop. Så mycket att företaget sade upp hälften av sin personalstyrka i slutet av förra veckan för att göra en strategisk övergång: Hyperloop kommer äntligen att transportera varor, inte passagerare.

Totalt sades 111 anställda upp efter många månader av tvivel och interna konflikter.

En smärtsam förändring

Det var till allas förvåning att dessa 111 anställda fick sparken från Virgin Hyperloop-projektet, detta tåg körde i mer än 1 000 km/h i vakuumrör vilket har varit drömmen för Elon Musk och Richard Bronson i flera år. Om de visste att det skulle bli uppsägningar, hade de anställda inte förväntat sig att det skulle bli så många, enligt företaget Ekonomiska tider som kunde chatta med några av dem.

Anledningen till dessa uppsägningar är den totala förändringen i ledningen som förvandlade Virgin Hyperloop från ett passagerarfartyg till ett fraktfartyg. Officiellt beror dessa uppsägningar delvis på de många förändringar som covid-19-pandemin medfört och den brist på komponenter som kan ha resulterat.

Vi får veta att Emirati-gruppen DP World, som ägs av staten och äger 73% av aktierna i Virgin Hyperloop, har arbetat sedan 2020 med ett godstransportsystem “ säkrare och mindre reglerad än persontransporter “, enligt deras uttalanden och trots ett första framgångsrikt test med människor för två år sedan. Företaget är redan i kontakt med 15 potentiella kunder, och Saudiarabien skulle kunna investera i infrastruktur för att knyta samman Jeddahs hamn med huvudstaden Riyadh.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button