Slutklappa för Stadia: Molnspelande i Google-stil lever sina sista månader

Google Stadia

Ingen såg det komma (ja): Google beslutar äntligen att koppla bort sin molnspeltjänst under de kommande månaderna.

Google Stadia lever därför sina sista stunder och kommer endast att vara kvar till den 18 januari 2023. I ett blogginlägg som låter som ett begravningstal för tjänsten förklarar Phil Harrison, vicepresident för Stadia, hur saker och ting kommer att fungera för prenumeranter och anställda, och vad som behöver göras. Dra av denna smärtsamma upplevelse.

Det lilla molnet försvann för tidigt

Skapat med viss entusiasm av Google 2019, Stadia molnspeltjänst kom aldrig riktigt igång, trots de bästa avsikterna den hade. Såsen trädde inte i kraft, felet på en vinglig infrastruktur, exklusiva produkter som inte rörde folkmassorna och ett företag som var relativt främmande för videospelsindustrin.

Där andra tjänster som GeForce Now eller xCloud tydligt har kommit överst, har Stadia bara stagnerat, trots de kolossala medel som den amerikanska jätten använder och dess försäkran om att det inte var i dess avsikt att sluta stödja det…tills idag. Den långsamma plågan för molnspelande i Google-stil är därför officiellt över.

Ett tillkännagivande som vi redan kunde se komma under lång tid, men desto mer uppenbart när Logitech förra veckan tillkännagav sin bärbara konsol centrerad på molnet… utan Stadia.

Hur är det med tjänsteabonnenter, anställda och teknik?

Om Stadia inte kommer att saknas av många människor har tjänsten fortfarande många prenumeranter såväl som anställda som arbetar med den. Phil Harrison dröjde därför kvar vid frågan. Google bör helt återbetala all Stadia-hårdvara som köpts från Google Store, såväl som allt spel och ytterligare innehåll som köpts via Stadia Store. Eftersom tjänsten stänger den 18 januari 2023 bör dessa återbetalningar ske senast i mitten av januari.

När det gäller de anställda bakom molnspeltjänsten kommer de att tilldelas andra delar av det stora komplexet som är Google. Vicepresidenten tror faktiskt att om Stadia inte har haft den förväntade framgången kan den utvecklade tekniken tillämpas på andra områden.

Mountain View-företaget avser alltså att använda det de har lärt sig med Stadia på andra tjänster som YouTube eller Google Play, eller inom sin avdelning fokuserad på förstärkt verklighet. Phil Harrison indikerar också att han vill ” göra denna teknik tillgänglig för sina branschpartners, vilket är i linje med Googles vision för framtidens spel “.

Spirit of Stadia, är du där?

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button