Slutklapp för BMW i3, ikon för elbilar?

BMW i3

Med sina djärva linjer markerade BMW:s elektriska stadsbil den bayerska tillverkarens intåg i världen av lågutsläppsbilar. Idag, det sista samtalet innan produktionen stänger, bugar i3 ut… i USA.

BMW i3, som först sågs 2009 som en konceptbil, smög ut på stadsgator från 2013. Sedan dess har man förstått att den tyska bilen skulle försvinna i juli 2021 efter en traditionell cykel på sju år. Men, och med all respekt för amerikanska medier, borde stadsbilen som producerats i mer än 200 000 exemplar vara tillgänglig fram till 2024.

Läs också:
BMW presenterar sin i4: sin nya helelektriska sedan

En fullfjädrad elektrisk stadsbil:

Det är sant att BMW i3 säljs mindre än Renault ZOE eller Nissan Leaf, som fungerar som riktmärken bland elektriska stadsbilar. Det är dock svårt att jämföra de två modellerna av den fransk-japanska gruppen med den tyska bilen som till sin natur förkroppsligar den germanska inställningen till design.

Med i3 har BMW valt en annan väg. Modellen är en pionjär inom användningen av standardaluminium och kol. För att uppnå detta tog den bayerska tillverkaren många utmaningar och satsade stort för att sänka bilens vikt under 1 200 kilo. Dessa är 250 kilo mindre än ZOE och 350 kilo på den lättaste av Nissan Leaf. En bedrift som föregick släppet av i8 året därpå.

Med sin extravaganta futuristiska look, trots åren, fortsätter försäljningen av BMW i3 att växa. Stadsbilen kan få en ny konfiguration av batterier för att förbli konkurrenskraftig tillsammans med i4 och iX3 som läggs till i katalogen.

Källor: Forbes
, BMW pressmeddelande
, BMW

Relaterade Artiklar

Back to top button