Slumpmässigt meddelandeljud fortsätter att spelas på Windows 10

Om du råkar eller efter att ha uppdaterat din Windows 10-dator till en nyare version eller version och börjar märka ett slumpmässigt meddelandeljud som spelas upp varannan minut, kan det här inlägget hjälpa dig. Det kan vara ett buggigt webbläsartillägg, Steam Inventory Helper eller något annat program som gör dessa ljud.

Slumpmässigt meddelandeljud(Random Notification Sound) fortsätter att spela på PC

Om du står inför det här problemet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Starta om dator
 2. Kör felsökaren för ljud
 3. Kolla in volymmixern
 4. Använd Process Monitor(Använd Process Monitor) för ljudövervakning
 5. Kontrollera din mus
 6. Kontrollera din webbläsartillägg
 7. Uppdatera dina ljudkortsdrivrutiner

Låt oss ta en titt på beskrivningen av processen förknippad med var och en av de listade lösningarna.

1]Starta om datorn

Det första du kan försöka fixa är att starta om ditt system på din Windows 10-enhet. Om det inte fungerar, prova nästa lösning.

2]Kör felsökaren för ljud

Den här lösningen kräver att du kör din egen ljudfelsökare för att hitta ljuddrivrutinsproblem om du har några på din Windows 10-dator och fixa dem.

3]Kontrollera Volymmixer

Slumpmässiga meddelandeljud - Volymmixer

Windows 10 mixer(Mixer) volym visar alla program som för närvarande använder dina ljudenheter. Denna lösning kräver att du öppnar Volume Mixer och använder ett verktyg för att hitta programmet som orsakar de slumpmässiga ljuden.

Du kommer att se olika soundbars. Om appen spelar upp ljud blir fältet grönt. Fortsätt titta på det ett tag för att identifiera applikationen. När du har identifierat den skyldige kan du stänga av den.

fyra] Använd Process Monitor(Använd Process Monitor) för ljudövervakning

Slumpmässigt aviseringsljud fortsätter att spelas

Denna lösning kräver att du använder verktyget Processövervakare för att lokalisera programmet som genererar ljudet. Du måste konfigurera ett verktyg för att spåra applikationer som utlöser aviseringsljudet. Här är hur:

 • Ladda ner verktyget Process Monitor.
 • Packa upp paketet.
 • Klicka på filen Promon för att öppna den.
 • Ett fönster öppnas Processövervakningsfilter. (Process Monitor Filter) Om detta inte händer, klicka på ” Filtrera(Filter)” i rad meny(Meny) och välj ” Filtrera(Filter) » .
 • Klicka sedan på den första rullgardinsmenyn och välj ” Väg”(väg).
 • Klicka sedan ” Innehåller(Innehåller)” och skriv in .wav i textrutan.

Filtillägg .wav lades till med avsikt eftersom de flesta aviseringsljud är i formatet (.wav).wav .

 • Klicka på knappen Lägg till(Lägg till)”.
 • Klick Tillämpa(Ansök) > OK(OK).
 • Klicka sedan på “Arkiv” i menyraden.
 • Klick Fixa händelser(Fånga händelser) .

Lämna nu instrumentet Promon arbete i bakgrunden. Stäng den inte. Vänta(Vänta) en stund tills du hör ett ljud. Titta sedan igenom kolumnerna ” Process namn”(Processnamn ) och ” Väg”( Sökväg) för att ta reda på vilken app som gör att meddelandet låter. Du kan filtrera .wav-processer.

5]Markera Mus

Vissa Windows 10 PC-användare(Windows 10) rapporterade en felaktig mus som den skyldige till det slumpmässiga meddelandeljudet. Så koppla ur musen ett tag och se om problemet är löst. Du kan också prova att ändra USB – musport eller till och med byt ut musen.

Om du inte vill byta ut musen ännu kan du stänga av ljudet för anslutning och urkoppling – kom ihåg att den här åtgärden kommer att gälla för alla enheter du ansluter till din dator.

Relaterade inlägg(Relaterat inlägg) : Stoppa slumpmässiga USB-anslutning eller frånkopplingsljud på PC

6]Kontrollera webbläsartillägg

Vissa användare rapporterade också att en webbläsartillägg var boven Steam Inventory Helper. Så om du har tillägget installerat, gå till tilläggsinställningarna och stäng av ljudet eller inaktivera tillägget helt och hållet .(inaktivera tillägget)

7]Uppdatera dina ljudkortsdrivrutiner

En föråldrad eller skadad ljuddrivrutin kan potentiellt orsaka detta problem. I det här fallet kan uppdatering eller ominstallation av ljuddrivrutinen lösa problemet.

Du kan antingen uppdatera dina ljudkortsdrivrutiner manuellt via Enhetshanteraren eller få drivrutinsuppdateringar under “Hämta drivrutinsuppdateringarna på de valfria uppdateringarna” (om tillgängligt) i Windows uppdatering(Windows uppdatering). Du kan också ladda ner den senaste versionen av drivrutinen från ljudkortstillverkarens webbplats.

Om du inte gillar ljuden kan du alltid stänga av aviseringar och systemljud (Stäng av meddelande och systemljud) helt.

Hoppas det här hjälper!

Läs mer(Läs nästa). Få meddelandedialogrutor att vara öppna längre i Windows 10.

Om det bara är ur luften eller efter att du har uppdaterat din Windows 10-dator till en nyare version eller version, och du börjar märka att ett slumpmässigt meddelandeljud fortsätter spela varannan minut, kan det här inlägget hjälpa dig. Det kan vara ett felaktigt webbläsartillägg, Steam Inventory Helper eller något annat program som gör dessa ljud.

Random Notification Sound fortsätter att spelas på PC

Om du stöter på det här problemet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Starta om dator
 2. Kör felsökare för ljud
 3. Kontrollera Volume Mixer
 4. Använd Process Monitor för att övervaka ljud
 5. Kontrollera musen
 6. Kontrollera webbläsartillägget
 7. Uppdatera drivrutiner för ljudkortet

Låt oss ta en titt på beskrivningen av den involverade processen för var och en av de listade lösningarna.

1]Starta om datorn

Det första du kan försöka åtgärda problemet på din Windows 10-enhet är att starta om ditt system. Om det inte fungerar, prova nästa lösning.

2]Kör felsökaren för ljud

Den här lösningen kräver att du kör den inbyggda ljudfelsökaren för att hitta ljuddrivrutinproblemen, om några på din Windows 10-dator, och åtgärda dem.

3]Kontrollera Volymmixer

Slumpmässiga meddelandeljud-Volymmixer

I Windows 10 visar volymmixern alla program som för närvarande använder dina ljudenheter. Denna lösning kräver att du öppnar Volume Mixer och använder verktyget för att ta reda på programmet som orsakar slumpmässiga ljud.

Du kommer att se olika soundbars. Om en app gör ett ljud kommer fältet att visa en grön färg. Fortsätt titta på den ett tag för att identifiera appen. När du har identifierat den skyldige kan du stänga av eller stänga av ljudet.

4]Använd Process Monitor för att övervaka ljud

Slumpmässigt meddelandeljud fortsätter att spelas

Denna lösning kräver att du använder verktyget Process Monitor för att ta reda på det exakta programmet som genererar ljud. Du måste konfigurera verktyget för att spåra de applikationer som utlöser meddelandeljudet. Här är hur:

 • Ladda ner verktyget Process Monitor.
 • packa upp paketet.
 • Klicka på Promon fil för att öppna den.
 • Fönstret Process Monitor Filter öppnas. Om det inte händer, klicka på Filter i menyraden och välj Filter.
 • Klicka sedan på den första rullgardinsmenyn och välj Väg.
 • Klicka sedan Innehåller och skriv .wav i textrutan.

Filtillägget .wav är specifikt tillagt eftersom de flesta aviseringsljuden är i .wav-formatet.

 • Klicka på Lägg till knapp.
 • Klick tillämpa > OK.
 • Klicka sedan på Arkiv i menyraden.
 • Klick Fånga händelser.

Låt nu Procmon-verktyget köras i bakgrunden. Stäng den inte. Vänta ett tag tills du hör ljudet. Titta sedan under process namn och Väg kolumner för att ta reda på appen som trycker på meddelandeljudet. Du kan filtrera efter .wav-processer.

5]Kontrollera musen

En defekt mus rapporterades av vissa Windows 10 PC-användare som den skyldige bakom det slumpmässiga meddelandeljudet. Så koppla bort musen ett tag och se om problemet är löst. Du kan också prova att byta musens USB-port eller byta mus helt.

Om du inte vill byta ut musen ännu kan du stänga av ljudet för anslutning och urkoppling – kom ihåg att den här åtgärden kommer att gälla för alla enheter som du ansluter till din PC.

relaterade inlägg: Stoppa slumpmässiga USB-anslutning eller frånkopplingsljud på PC

6]Kontrollera webbläsartillägget

Vissa användare rapporterade också att webbläsartillägget Steam Inventory Helper var boven. Så om du har tillägget installerat, navigera till inställningarna för tillägget och stäng av ljudet eller inaktivera tillägget helt och hållet.

7]Uppdatera ljudkortsdrivrutiner

En föråldrad eller skadad ljuddrivrutin kan eventuellt orsaka detta problem. I det här fallet kan problemet lösas genom att uppdatera eller installera om ljuddrivrutinen.

Du kan antingen uppdatera ljudkortsdrivrutinerna manuellt via Enhetshanteraren, eller så kan du hämta drivrutinsuppdateringarna i avsnittet Valfria uppdateringar (om tillgängligt) under Windows Update. Du kan också ladda ner den senaste versionen av drivrutinen från ljudkortstillverkarens webbplats.

Om du inte gillar ljud kan du alltid stänga av aviseringar och systemljud helt.

Hoppas det här hjälper!

Läs nästa: Få meddelandedialogrutor att vara öppna längre i Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button