Släppningen av denna smartphone skulle innebära ankomsten av en 1-tums fotosensor

Xiaomi 12 Ultra © © Let's Go Digital

Genom att utrusta sin 12S Ultra med Sonys helt nya sensor, 1 tum i storlek, och samarbeta med Leica, hävdar Xiaomi en viss status inom fototelefonsegmentet.

Fotografi är utan tvekan den aspekt som varumärken fokuserar mest på för att designa avancerade smartphones som kommer att sticka ut från mängden. Xiaomi borde tänja på gränserna ytterligare när det kommer till optisk hårdvara.

En 1-tums sensor för mer detaljerade och ljusare bilder

Vi förväntar oss verkligen en viss Xiaomi 12S Ultra mycket snart, en ultra premium-orienterad enhet som kommer att sätta paketet på sina fotomöjligheter. Dessa ansträngningar kommer att förverkligas med integrationen av en ny sensor, Sony IMX989, av en storlek … på en tum.

Denna enorma modul, som borde ta en betydande plats i det imponerande fotoblocket på mobilens bakpanel, borde göra det möjligt att erbjuda allmänheten en formidabel fototelefon om alla optimeringar finns där.

En stor sensor ger kameran möjlighet att fånga mer ljus och fler detaljer i scener, vilket resulterar i mindre brusbenägna bilder och bilder av högre kvalitet i miljöer med svagt ljus.

En Leica-certifierad kamera

För att verkligen dra nytta av detta måste Xiaomi 12S Ultra naturligtvis erbjuda mjukvarubehandling och närliggande teknologier som matchar. Varumärket verkar välmående i detta ämne, eftersom det har ingått ett samarbete med Leica, den optiska experten som redan har arbetat framgångsrikt med Huawei.

Hela fotoenheten ska bestå av en huvudsensor på 50 mpx med optisk bildstabilisering, en ultravidvinkel på 48 mpx, ett periskopiskt teleobjektiv på 48 mpx som tillåter en optisk zoom upp till 5x och en ToF-modul.

Lanseringen av Xiaomi 12S Ultra är planerad till den 4 juli i Kina. Det är ännu inte känt om smarttelefonen kommer att finnas tillgänglig internationellt. Det finns rapporter om att hela Xiaomi 12S-serien kan vara reserverad för den kinesiska marknaden.

Om samma ämne:
Läckta Xiaomi 12 Ultra-specifikationer, verkligen en fantastisk smartphone?

Källa: PhoneArena

Relaterade Artiklar

Back to top button