Slack klagar, Bryssel utreder: Microsoft misstänks för konkurrensbegränsande metoder med Teams

Windows 11-team © Microsoft

Samarbetande professionella meddelanden Slak
beslagtog Europeiska kommissionen 2020. Den kritiserade Microsoft för att ha “ olagligt förknippade sin Teams-produkt med kontorssviten Office, som har en dominerande ställning på marknaden “.

Genom att integrera Teams i sin populära kontorssvit, hänger Microsoft sig åt hegemoniska metoder eller inte? Europeiska kommissionen, som uppmanas att lösa denna tvist, inleder sina preliminära undersökningar.

Vilken påverkan har Office 365 på andra e-postmeddelanden? Bryssel undersöker marknaden

Europeiska kommissionen distribuerade ett frågeformulär till intressenter ”, nämligen andra professionella snabbchatttjänster som Zoom, Google Meet och Facebook Messenger Rooms.

Detta frågeformulär, konsulterat av nyhetsbyrån Reuters, tittar på perioden från 2016 till 2021. Teams har funnits på marknaden sedan början av 2017 och har vuxit snabbt under covid-19-krisen. Faktum är att programvaran för närvarande har mer än 250 miljoner användare per månad, jämfört med 10 miljoner för Slack.

Konkurrerande programvara ombads att tillhandahålla en lista över användare som bytte till Microsoft Teams eller Office, förlusten av intäkter som orsakades av denna situation samt effekten av denna förlust på investeringar i innovation och kvaliteten på deras produkter.

Informationen som tillhandahålls kommer att göra det möjligt för Bryssel att veta i vilken utsträckning Redmond-jätten kväver konkurrensen och missbrukar sin dominerande ställning genom att associera Teams med Office Office-paketet.

Om samma ämne:
Discord samlar in 500 miljoner dollar för att konkurrera med Twitch, Slack och Teams

Källa: IT Pro

Relaterade Artiklar

Back to top button