Slack för Android används för att lagra lösenord i det klara, du bör ändra dem

slack logo.jpg

Om du använder appen Slak
för Android, stoppa allt och ändra ditt lösenord omedelbart! Under en månad tillät en bugg som inträffade i slutet av december användarnas identifieringsdata att sparas på deras enheter.

Företaget skickade ett e-postmeddelande till alla sina användare, men du kanske har missat det. Hon specificerar att felet dock inte skulle ha resulterat i obehörig åtkomst till Slack-konton som påverkats av denna stora säkerhetsbrist.

Slacks rätt att svara:

”Fredagen den 5 februari meddelade vi användare om Slacks Android att vi hade återställt deras lösenord som svar på en bugg som sparade inloggningsuppgifter i klartext. Denna återställning påverkade bara en liten delmängd av Android-användare (mindre än 1 %) som angav sitt lösenord mellan 11 januari 2021 och 20 januari 2021. Användare som loggar in via en leverantör av enkel inloggning (SSO) påverkades inte alls .

För närvarande behövs inga ytterligare åtgärder för avancerade Android-användare. Slack återställde alla kända lösenord, instruerade användare av den berörda versionen att uppgradera till en uppdaterad version av Android-appen och meddelade dessa användare och deras primära arbetsytaägare om problemet. Vi ber uppriktigt om ursäkt för eventuella störningar. »

Ändra ditt Slack-lösenord för Android

Det var den 21 december 2020 som Slack skulle ha introducerat en bugg i sin Android-applikation, och inte minst. Detta fel gjorde det faktiskt möjligt för applikationen att registrera användarnas identifieringsdata, särskilt lösenordet, i klartext.

Och det var först den 20 januari 2021 som Slack märkte problemet. Det fixades dock dagen efter. Det första du ska göra är därför att uppdatera din Slack-applikation för att dra nytta av patchen som lagts ut online.

Men företaget insisterar på att återställa ditt lösenord. Hon anger att val av ett komplext och unikt lösenord rekommenderas starkt “och att hon också är” viktigt för att skydda ditt kontos integritet “.

Ladda ner Slack för Android

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button