Skyhöga dieselpris i Europa: kostnaden för fatet stiger till historiska nivåer

Dieselpriser i Europa har stigit till oöverträffade nivåer, mot bakgrund av farhågor för att tillförseln kommer att fortsätta att minska. Och nyhetsbyrån Bloomberg har indikerat att handlare är redo att betala upp till $142 mer per ton, snarare än att vänta på ett nytt lager.

Bloomberg tillade att detta tilläggspris för omedelbar tillgång till bränsle är det högsta sedan dessa transaktioner de började övervakas i början av 2008.

En fråga som uppstod på grund av konflikten mellan Ryssland och Ukraina

Enligt analyserna är priset på ett fat diesel för närvarande högre än 195 dollarvilket också är det högsta priset någonsin.

Detta kommer i en tid då indikationerna ökar på att rysk olja är en bristvara för dieselföretag i Europa, på grund av återverkningarna av det ryska kriget mot Ukraina, vilket kan påverka tillgången på rysk råolja, som används i produktionen av alla typer av bränsle, från bensin till flygbränsle.

Å andra sidan sa den holländsk-brittiska oljejätten “” att den kommer att stoppa alla sina spotköp av rysk råolja och kommer också att stänga alla bensinstationer, tjänster och all verksamhet relaterade till bränsle och smörjmedel för flyget i landet omedelbart effekt.

Priset på diesel och bensin i Tyskland för första gången passerade i 2 euro per liter.

Och Tysklands General Automobile Club (ADAC) meddelade idag tisdag att priset på en liter E10 superbensin på måndagen var i genomsnitt 2 008 € i Tyskland.

Enligt uppgifterna är det genomsnittliga priset på en liter dieselbränsle var av 2 032 euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button