Skydda dina streamingkonton och undvik attacker

Streamingplattformar blomstrar

Om vi ​​tänker på hur vi har sett serier och filmer tidigare kommer vi säkert att se betydande förändringar. Idag är det vanligt att man kopplar upp sin dator eller mobil och ser ett kapitel i en serie oavsett tid eller plats där man befinner sig. Det innebär att vi har ett brett utbud av möjligheter att se audiovisuellt innehåll till vårt förfogande.

Streamingplattformar som t.ex Netflix, HBO eller YouTube används i allt större utsträckning av användare. De tillåter oss att titta på serier och videor var som helst och när som helst. Vissa får betalt och det betyder att hackare kan sikta in sig här inte bara för att stjäla vår information utan också för att sälja dessa konton på Dark Web.

Vi har sett fall där vi har kommenterat värdet av vår information på webben. Det är sant att våra uppgifter kan användas för ändamål som att inkludera oss i spamkampanjer, skicka riktade annonser eller till och med sälja den till tredje part. Men om vi pratar om betalkonton kan det också innebära att de hamnar på Dark Web och är tillgängliga för andra användare.

För allt detta är det värt att ta hänsyn till några rekommendationer och förhindra att våra konton blir stulna. Det är viktigt att vi inte äventyrar personlig information och att den inte hamnar i fel händer. Vi kommer att ge några tips.

Tips för att förhindra att våra streamingkonton blir stulna

Dessa tips som vi kommer att ge kan appliceras på alla streamingkonton som vi har. Vi har placerat exemplen på Netflix, HBO eller YouTube bland de mest populära, men vi har många fler till vårt förfogande.

Kryptera konton korrekt

En viktig sak för att undvika alla problem av denna typ är att korrekt kryptera kontona som vi har. Detta innebär att du använder ett starkt och komplext lösenord. Den måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. Det måste alltid vara unikt, för om vi använder det i en annan tjänst kan det ge en dominoeffekt.

Därför är ett av de första tipsen för att förhindra att våra streamingkonton stjäls att korrekt kryptera tjänsterna. På så sätt kan vi undvika problem som kan påverka vår integritet och säkerhet.

Aktivera tvåstegsautentisering

Utöver att använda ett starkt lösenord bör du också överväga vikten av att aktivera tvåstegsautentisering . Som vi vet är detta en ytterligare säkerhetsbarriär som vi kan tillämpa på våra konton.

Tänk på att det inte är tillgängligt i alla fall, men det är sant att fler och fler plattformar tillåter det. Det betyder att om en inkräktare försöker komma in på vårt konto, kommer de att behöva detta andra steg för att komma in. Det kan till exempel vara en kod som vi får via SMS.

Använd endast officiella program

Naturligtvis är en annan viktig punkt det faktum att endast använda officiella program . Det är sant att vi ibland kan stöta på tillägg och ytterligare programvara som kan erbjuda oss förbättringar när det kommer till att se våra serier och filmer. Dessa program kan dock modifieras på ett skadligt sätt eller innehålla sårbarheter.

Vårt råd för att förhindra att våra streamingkonton blir stulna är att vi bara använder legitim programvara och kommer åt officiella sidor.

Upprätthåll enhetens säkerhet

Vi måste också ta hänsyn till vikten av upprätthålla säkerheten på de enheter vi använder. Låt oss som exempel ta en dator som vi ska använda för att titta på Netflix. Vi kan ha en keylogger omedvetet och stjäla kontolösenordet. Det är därför viktigt att vi upprätthåller säkerheten.

För detta är något som inte kan saknas att ha säkerhetsverktyg. Vi har ett stort antal alternativ till vårt förfogande. Ett bra antivirus kan alltid förhindra inträde av skadlig programvara som påverkar oss.

Uppdatera enheter och applikationer

Ibland dyker det upp sårbarheter som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Det är också nödvändigt att vi har det senaste fixar och uppdateringar säkerhet. Först då kan vi hindra dem från att utnyttja dessa säkerhetshål.

Relaterade Artiklar

Back to top button