Skydda dina Excel-ark och förhindra att andra gör ändringar i dem

Det är därför vi försöker, som vi har berättat många gånger, att hålla våra säkerhetskopior uppdaterade, bland annat. Vi har även möjlighet att begränsa tillgången till dessa dokument operativsystem eller hela datorn, med hjälp av ett lösenord. Detta kommer att ge oss viss kontroll över de personliga dokument vi skapar med en applikation Kontor till exempel.

Detta är något som blir särskilt viktigt till exempel inom Microsoft excel mjukvarujättens kalkylblad. Vi säger detta eftersom de uppgifter vi behandlar här vid många tillfällen är mycket känsliga och personliga. Antingen handlar det om digitala data personliga eller professionella, vi vill inte att de ska hanteras av vem som helst. Det är därför vi kan vidta någon av de åtgärder som beskrivs ovan, eller så kan vi också göra något från själva applikationen.

Hur man enkelt skyddar kalkylblad

Det finns tillfällen då vi inte kommer att kunna neka full tillgång till ett dokument Excel komplett speciellt om vi gör någon typ av grupparbete. Det finns även vissa tillfällen då flera personer deltar i arbetet med densamma kalkylblad men denna åtkomst är något vi kan anpassa. Därför, för att på något sätt skydda våra dokument och kontrollera ändringar som görs av andra, går vi till menyn “Granska”.

På höger sida av gränssnittet kommer vi att se att ett fält som heter “Skydda och dela boken” visas, vilket är just det som intresserar oss i det här specifika fallet. När vi klickar här ser vi att ett nytt fönster dyker upp där vi har möjlighet att dela kontrollen över de ändringar som görs i vår Excel kalkylark . Naturligtvis, samtidigt och i samma fönster, kan vi ange ett lösenord för att komma åt data från denna bok.

Tänk på att genom att aktivera det här alternativet kommer andra användare inte längre att kunna ta bort historiken över gjorda ändringar, så allt kommer att återspeglas för ägaren att se. Därav vikten av att ange en Lösenord vilket vi rekommenderar att du gör.

Kontrollera vem som gör varje ändring i Excel-ark

Samtidigt har vi också möjlighet att känna till användare som har gjort ändringar i ett ark som delas med andra från samma program, Excel. Detta är något som vi kommer att uppnå från samma avsnitt som vi pratade om tidigare, det vill säga från menyalternativet “Granska”.

Men den här gången kommer vi att välja alternativet “Kontroll av ändringar”, där vi klickar på “Markera ändringar” i rullgardinsmenyn som visas. Här är det första vi gör att markera alternativet “Utför ändringskontroll medan du redigerar”. Detta kommer att tillåta oss att bättre kontrollera, både när, vem eller var ändringar har genomförts i vår dokumentera Excel. Samtidigt rekommenderar vi att du markerar rutan “Markera ändringar på skärmen”.

Relaterade Artiklar

Back to top button