Skillnaden mellan webbdomän och värd

Hosting och domän: två viktiga delar i en webbplats

När vi går in i en webbsida när vi vill skapa en egen sajt måste vi tänka på att vissa element är väsentliga för att detta ska vara möjligt. Vi pratar till exempel om domänen och hosting. De kommer att tillåta innehåll att vara värd och att när någon lägger adressen i en webbläsare dirigerar den den direkt till webben.

De två elementen måste kopplas, logiskt. Domänen måste peka på denna värdserver för att läsa filerna och på så sätt låta besökaren komma åt innehållet vi har.

Men, som de säger, är dessa två termer ibland förvirrade. Användare som ska skapa en webbplats vet inte var de ska börja och hur de ska registrera sin webbplats. Så vi kommer att berätta för dig vad domän betyder och vad hosting är.

Vad är webbdomän

Låt oss först prata om vad är domänen . Detta är namnet på vår sida. Till exempel i vårt fall skulle det vara redeszone.net. Det här är adressen som användare använder för att komma in på webben.

I grund och botten är webbdomänen det som talar om för webbläsare var de ska hitta information, innehåll på den webbplatsen och visa det för besökare. Det är ungefär som identitetskort för denna webbplats .

Varje område ses tilldela en IP-adress . Men tack vare DNS-servrar kan vi översätta denna adress till något mer visuellt för användarna. Vi behöver inte komma ihåg absurda siffror, bara detta domännamn.

Utan tvekan är domänen nyckeln till en webbsida. Vi måste registrera namnet på vår webbplats, vilket skulle vara vårt varumärke eller vad vi vill ge till sidan som vi ska skapa. Varje domän är logiskt unik.

Kort sagt, domänen är i huvudsak namnet på vår webbplats . I sig själv, utan att ha lagrat innehåll någon annanstans, gör det ingenting. Det är helt enkelt adressen som pekar på en specifik server-IP där innehållet finns.

Vad är webbhotell

Angående det sista vi nämnde, det är här webbhotell gå med i spelet . Detta är servern där allt innehåll på denna webbplats finns. Här kan vi spara bilder, filmer, tillbehör som vi installerar … Kort sagt, allt som utgör vår sida.

Domänen pekar på detta hosting, där all information finns. Det är därför nödvändigt att länka en domän till en webbserver . Lagringskapacitet eller dataöverföring kan variera beroende på vilken plan vi har avtalat.

Vi kan därför säga att boende är boende från vår hemsida. Det är här vi ska spara alla filer, allt innehåll som får en webbplats att se ut som det vi ser när vi går in.

Tänk på att det finns olika typer av boende . Vi kan namnge delad hosting, dedikerade eller VPS-servrar. Beroende på våra intressen kan vi välja ett av dessa alternativ för vår sida.

En delad server är en server där vi delar resurser med andra användare. Det dedikerade teamet, som namnet antyder, kommer att vara ett fysiskt team som tilldelas en enda kund. Slutligen är en fysisk server mer affärsorienterad och är en server där en fysisk server är uppdelad i flera virtuella maskiner.

Vi kan sammanfatta att domänen är nyckeln för att komma åt hostingen. Besökare kommer alltid åt vår sida via domännamnet, eftersom det är mycket sällsynt att de kommer åt den genom att ange IP-adressen som motsvarar denna webbserver.

Relaterade Artiklar

Back to top button