Skicka enkelt filer via P2P-anslutning och webbläsare

Att dela filer på nätverket, något mer och mer vanligt

Om vi ​​ser tillbaka var vi bara för några år sedan tvungna att dela data med andra användare med hjälp av en fysisk enhet. Till exempel en USB-nyckel, en CD eller någon typ av minne. Även kapaciteten kan vara otillräcklig. Lyckligtvis har det förändrats idag tack vare nätverket. Vi kan skicka och ta emot dokument, filer och innehåll i allmänhet på ett enkelt och snabbt sätt.

Naturligtvis måste vi ha i åtanke att det är möjligt att för dela filer till avstånd till andra användare var vi tvungna att använda tredjepartsverktyg. Vi måste använda program som vi måste installera på våra enheter. Så vi kan skicka innehåll från en plats till en annan. Vi kan också använda onlineplattformar för detta.

Vi måste dock nämna möjligheten att skicka filer via P2P-nätverk och enkelt från webbläsaren. Vi behöver inte använda någon extra programvara.

Låt oss nämna hur man skickar filer direkt till en annan användare. Vi behöver inte använda mellanhänder eller ladda upp filerna till molnet för att dela dem senare. Vi kommer att förklara hur man använder direkt överföring av filer mellan enheter, något mycket användbart och för vilket vi helt enkelt behöver komma åt en tjänst från vår webbläsare.

ToffeeShare, plattformen som låter dig skicka filer i en P2P-anslutning

ToffeeShare är en tjänst som vi har tillgänglig för oss gratis och som gör att vi kan skicka filer från en dator till en annan direkt via en P2P-anslutning. Vi måste helt enkelt ha en webbläsare, som Google Chrome, Mozilla Firefox eller någon annan som vi använder.

Skillnaden jämfört med andra liknande plattformar är att det lagrar inte våra filer . Det vill säga vi skickar en specifik fil och den andra personen tar emot den direkt. Den laddas inte upp till en server för att senare skicka den till en annan användare. Det är kort sagt en P2P-anslutning.

Att använda ToffeeShare är väldigt enkelt. Vi måste bara gå in på dem hemsida och där hittar vi möjligheten att skicka filer säkert via nätverket.

Han kommer att visa oss en QR-kod eller länk som vi kan dela med andra användare eller enheter. På så sätt kan vi ladda ner innehållet till destinationen. Det är också ett intressant alternativ att enkelt överföra filer mellan till exempel mobil och dator, eftersom vi även kan använda det på mobila enheter.

Tänk på att medan filer överförs måste vi göra det håll fönstret öppet . Vi kan inte uppdatera eller stänga den här fliken, även om vi kan minimera den och fortsätta arbeta normalt.

Tiden för att skicka filen beror på kapaciteten hos vår anslutning och även på mottagaren. Det är viktigt att komma ihåg att vi måste undvika att använda nätverket intensivt med andra program eller verktyg, eftersom vi annars kommer att förbruka resurser som kan påverka korrekt drift av överföringen.

Säkerhetsmässigt är filerna vi skickar via ToffeeShare krypterade från början till slut . Detta innebär att endast mottagaren kommer att ha verklig tillgång till dessa filer och ingen inkräktare kommer att kunna komma åt dem.

Kort sagt, för användare som letar efter ett sätt att skicka filer över P2P-anslutningar på ett enkelt sätt och från webbläsaren är ToffeeShare en bra lösning.

Relaterade Artiklar

Back to top button