Skattedeklaration: akta dig för de bedrägerier som rasar via e-post och telefon

Skatter © Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Många skattebetalare utsätts för olika bedrägerier när det gäller deklaration av sin inkomst.

Som varje år är skattedeklarationsperioden en välsignelse för skurkarna.

Akta dig för skattedeklarationsbedrägerier

Under de senaste dagarna har miljontals fransmän bjudits in att validera sin skattedeklaration. Som alltid är perioden gynnsam för bedragare, som försöker lura vissa skattebetalares vaksamhet för att stjäla värdefull personlig information.

Dessa bedrägerier är ganska bra utförda förresten, eftersom ligisterna skapade en falsk webbplats som ser exakt ut som den officiella webbplatsen. Webbadressen är subtilt modifierad (till “impots.gouv.app” till exempel istället för “impots.gouv.fr”) för att vilseleda offrens vaksamhet. Användaren fyller sedan i sina personliga uppgifter, och skurkarna måste bara stjäla dem.

Den officiella webbplatsen för hjälp till offer för cyber-ondska nämner också bedrägerier som hänvisar skattebetalare till bedrägliga och avgiftsbelagda nummer (i 0899, 0891, etc.), till skillnad från ett riktigt samtal till DGFiP som är gratis. Skattemyndigheterna varnar också för e-postbedrägerier, ibland med falska formulär bifogade, för att tillskansa sig DGFiP:s e-postadresser och som särskilt riktar sig till företag.

Om samma ämne:
Akta dig för denna bedrägeri som för närvarande rasar på Leboncoin

Källa: FranceTV

Relaterade Artiklar

Back to top button