Skärmbilder sparas inte i mappen Bilder i Windows 11/10

Före Windows 7(Till Windows 7) var vi tvungna att lita på verktyg från tredje part för att fånga det aktuella fönstret eller en skärmdump som kallas skärmdumpar, men i Windows 11 , Windows 10 eller Windows 8 att ta skärmdumpar är inga problem. För att fånga hela skärmen på en gång behöver du bara trycka på knappen Windows-tangent + PrintScreen eller Windows-tangent + Fn + PrintScreen på tangentbordet. När du tar skärmdumpar dimper din bärbara dator, och sedan kan du hitta skärmdumpen i ” Ögonblicksbilder (Bilder)skärm(Skärmbilder)” i bildbiblioteket.

Och vad händer om du trycker på ovanstående tangentkombinationer, Windows tar en skärmdump, men den sparas inte. Detta kommer naturligtvis att göra dig besviken, men om det är riktigt viktigt kan du bara öppna Måla (inbyggd bildredigerare i Windows ) och tryck på Ctrl+V (klistra in) och du kommer att se skärmdumpen du tog inuti Måla vid redigering. läge – som du kan spara som bild i önskat format. I alla fall(I alla fall), låt oss hålla oss till ämnet och ta reda på hur vi ska lösa problemet så att Windows kan spara skärmdumpar direkt i biblioteket bilder .(Bilder)

Windows 11/10 sparar inte tagna ögonblicksbilder skärm(skärmdumpar) i ” Bilder “(Bilder)

Om en Windows 11/10 sparar inte tagna bilder skärm(Skärmdumpar) i mappen “Bilder – Skärmdumpar”, följ dessa steg :(Bilder – Skärmdumpar)

 1. Klick Win+R för att öppna fönstret Kör.
 2. Stiga på regedit > tryck på knappen Stiga på > välj alternativet ” Ja”.(Ja)
 3. Gå till Dirigent (Utforskare) på HKCU.
 4. Högerklicka på den och välj ” Nytt > DWORD (32-bitars) värde .
 5. Namnge det som ScreenshotIndex .
 6. Dubbelklicka på den och välj ” Decimal (decimal)”.
 7. Stiga på 695 som värdedata.
 8. Klicka på knappen OK (OK).
 9. Byta till mappar för användarskal(Användarskalmappar).
 10. Dubbelklicka på {B7BEDE81-DF94-4682-A7D8-57A52620B86F}.
 11. Ange detta: % ANVÄNDARPROFIL %Bilder Skärmdumpar
 12. Klicka på knappen OK (OK).

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

1. Först (1.) skapa en systemåterställningspunkt och tryck sedan på tangentkombinationen Windows-tangent + R ange put Regedt32.exe i dialogrutan Springa(Kör)” och tryck Stiga på att öppna registerredigerare(Registerredigeraren) .

2. Navigera till följande plats:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

3. Hitta till höger på den här platsen ScreenshotIndex Med namn DWORD ( REG_DWORD ).

Eftersom du står inför problemet att skärmdumpar inte sparas, kommer du att upptäcka att detta DWORD-parameter(DWORD) saknas.

För att skapa samma, högerklicka Högerklicka > Nytt > DWORD-värde . Dubbelklicka(dubbelklicka) samma sak DWORD-parameter(DWORD) för att ändra det menande(värdedata) .

Fixa-Skärmdumpar-Inte-Sparade-i-Windows-8-1

fyra. Välj först i fältet som visas ovan Decimal(decimal) bas och skriv sedan värde data(värdedata) som 695 . Klick OK(OK).

Nu för att indikera detta DWORD registret för att fixa användarprofilinställningar, bör du kontrollera posten Användarskalmappar in (Användarskalmappar)registerredigerare(Registerredigeraren) . Så flytta hit:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Fix-Capture-Screenshots-Arent-Saved-In-Windows-8-1-2

5. I den högra rutan på den här platsen klickar du på posten {B7BEDE81-DF94-4682-A7D8-57A52620B86F}, som är en expanderbar sträng ( REG_EXPAND_SZ ). Se till att den pekar på följande Värdedata(värdedata):

%USERPROFILE%\Pictures\Screenshots

Fix-Capture-Screenshots-Arent-Saved-In-Windows-8-1-3

Efter bekräftelse datavärden(Värdedata) kan du stänga registerredigerare(Registerredigeraren) och starta om. Försök nu att ta skärmdumpar, du kommer att se att skärmbilderna sparas där de ska vara, vilket betyder att problemet är löst.

Varför sparas inte min skärmdump?

Det kan finnas olika anledningar till att din dator inte sparar skärmdumpar när du klickar på knappen Windows+PrintScreen . En av anledningarna kan dock vara felaktiga uppgifter. värde i fil register. (Registret) För att göra detta måste du öppna REG_DWORD ScheenshotIndex-värde(ScheenshotIndex REG_DWORD) och skriv in 695. Du kan också läsa guiden ovan för att lära dig mer om det.

Hur ändrar jag var mina skärmdumpar sparas Windows 11/10 ?

För att ändra standardplatsen för att spara dina skärmdumpar måste du ändra mappplatsen bildbibliotek. (Bildbibliotek) Det är möjligt att ändra standardlagringsplatsen för Bilder (ändra standardlagringsplatsen för Bilder) , och detta kan göras med registerredigerare(Registerredigeraren) . En gång(När du ändrar standardlagringsplatsen sparar din dator automatiskt dina skärmbilder till den nya platsen.

Varför kan jag inte hitta mina skärmdumpar?

Några av anledningarna till att dina skärmdumpar inte kan hittas i Windows 11/10 är att ändra din standardmappplats, bilder(Bilder) och en skadad registerfil. Som nämnts tidigare, om registerfilen inte innehåller rätt data värden(Värde), kan du stöta på de problem som anges här.

NOTERA(NOTERA) . Läs även kommentarerna nedan för fler idéer.

Kontrollera det här inlägget om du vill ändra platsen för mappen Print Screen i Windows.

Fram till Windows 7 var vi tvungna att lita på verktyg från tredje part för att fånga det aktuella fönstret eller skärmbilden som kallas skärmdumpar, men med Windows 11 eller Windows 10 eller Windows 8, att ta skärmdumpar är inget problem. För att fånga hela skärmen på en gång behöver du bara trycka på Windows-tangent + PrintScreen eller Windows-tangent + Fn + PrintScreen tangentkombinationen på tangentbordet. När du tar skärmdumpar dimper din bärbara dator, och sedan kan du hitta skärmdumpen som tagits i Skärmdumpar mappen under biblioteket.

Men vad händer om du trycker på ovan nämnda tangentbordskombinationer, tar skärmdumpen, men den sparas inte. Detta kommer naturligtvis att göra dig besviken, men om det är riktigt viktigt kan du bara öppna Måla (inbyggd bildredigerare i Windows) Ctrl+V (klistra in), och du kommer nu att se den tagna skärmdumpen inuti i redigeringsläge – som du kan spara som en bild i önskat format. Hur som helst, låt oss hålla oss till ämnet och ta reda på hur du åtgärdar problemet så att Windows kan spara skärmdumparna direkt i biblioteket.

Windows 11/10 sparar inte tagna skärmdumpar i mappen Bilder

Om Windows 11/10 inte sparar tagna skärmbilder i mappen Bilder – Skärmbilder, gör följande:

 1. Tryck på för att öppna Kör-prompten.
 2. Skriv > tryck på knappen > klicka på alternativet.
 3. Gå till HKCU.
 4. Högerklicka på den och ny .
 5. Namnge det som .
 6. Dubbelklicka på den och välj alternativet.
 7. Ange som värdedata.
 8. klicka på knappen.
 9. Gå till.
 10. Dubbelklicka på {B7BEDE81-DF94-4682-A7D8-57A52620B86F}.
 11. Ange detta: %USERPROFILE%\Pictures\Screenshots
 12. klicka på knappen.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

ett. Skapa en systemåterställningspunkt först och tryck sedan på Windows-tangent + R kombination, typ sätta Regedt32.exe i Springa dialogrutan och tryck på Enter för att öppna .

2. Navigera till följande plats:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Fixa-Fångade-Skärmdumpar-Arent-Sparade-I-Windows-8

3. Leta efter i den högra rutan på den här platsen ScreenshotIndex som heter().

Eftersom du står inför problemet med att skärmdumpar inte sparas, kommer du att tycka att detta saknas.

För att skapa samma med . på samma för att ändra dess.

Fixa-Fångade-Skärmdumpar-Arent-Sparade-I-Windows-8-1

fyra. I rutan som visas ovan väljer du först Decimal bas och mata sedan in som 695. Klick OK.

Nu för att påpeka detta register för att korrigera användarprofilinställningar, bör du kolla in Användarskalmappar ingång inuti. så flytta hit:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Fixa-Fångade-Skärmdumpar-Arent-Sparade-I-Windows-8-1-2

5. I den högra rutan på den här platsen klickar du på posten {B7BEDE81-DF94-4682-A7D8-57A52620B86F} som är en expanderbar sträng(). Se till att den pekar på följande:

%USERPROFILE%\Pictures\Screenshots

Fixa-Fångade-Skärmdumpar-Arent-Sparade-I-Windows-8-1-3

Efter att ha bekräftat kan du stänga och starta om. Försök nu att ta skärmdumpar, du kommer att observera att skärmdumpar sparades där de borde vara, vilket betyder att problemet har lösts.

Varför sparas inte min skärmdump?

Det kan finnas olika anledningar till att din dator inte sparar dina skärmbilder när du klickar på knappen Win+PrintScreen. En av anledningarna kan dock vara fel värdedata i registerfilen. För det måste du öppna ScheenshotIndex REG_DWORD-värdet och ange 695. Du kan också kolla i den tidigare nämnda guiden för att veta mer om detta.

Hur ändrar jag var mina skärmdumpar sparas Windows 11/10?

För att ändra standardplatsen för var dina skärmdumpar sparas måste du ändra platsen för mappen Bildbibliotek. Det är möjligt att ändra standardlagringsplatsen för bilder, och det är via Registerredigeraren. När du ändrar standardlagringsplatsen kommer din dator automatiskt att spara dina skärmdumpar på den nya platsen.

Varför kan jag inte hitta mina skärmdumpar?

Några av anledningarna till att du inte hittar dina skärmbilder på Windows 11/10 är att ändra platsen för din standardmapp, bilder och skadad registerfil. Som nämnts tidigare, om registerfilen inte innehåller korrekt värdedata, kan du konfrontera problemen som anges här.

NOTERA: Läs även kommentarerna nedan för fler idéer.

Kontrollera det här inlägget om du vill ändra mappen Print Screen i Windows.

Relaterade Artiklar

Back to top button