Skapat en innovativ display byggd med biologiskt nedbrytbara material

Bland de stora mängder avfall som produceras varje dag måste särskild uppmärksamhet ägnas åt den elektroniska avfallskomponenten. De sistnämnda representerar i själva verket en av de högsta andelarna avfall som människor producerar i världen och ofta är de icke-återvinningsbara kasserade elektroniska enheter som hamnar på soptippar. En stor del av elektronikavfallet representeras också av skärmar, som är mycket svåra att återvinna. Således har en grupp forskare väl tänkt att lösa problemet med elektroniskt avfall åtminstone delvis genom att producera en innovativ display byggd med biologiskt nedbrytbara material. Detta är också baserat på det faktum att skärmar nu blir en del av många bärbara enheter.

I en studie publicerad i Journal of Materials Chemistry vetenskapsmän frånInleda av Karlruhe Technology (UTRUSTNING) beskriv möjligheten, redan omsatts i praktikenAtt producera biologiskt nedbrytbara skärmar vars biologiska nedbrytbarhetsnivå redan har kontrollerats och certifierats av a oberoende institut. Komposterbara material är grunden för utvecklingen av dessa extraordinära skärmar som kan bidra till att motverka det växande problemet med elektronikskrot på soptippar.

Effektiva och biologiskt nedbrytbara skärmar med låg energiförbrukning

KIT-forskarna har specifikt skapat nya skärmar vars funktion är baserad på en effekt som kallas “Elektrokrom effekt”: spänning och organiskt basmaterial appliceras, absorberar ljusstrålning, ändrar färg. Det är därför en elektrokemisk display som har mycket låg strömförbrukning och har en mycket enklare arkitektur än LED-, LCD- och e-pappersbaserade skärmar. Dessa skärmar kan också tillverkas med tekniken för 3d-utskrivning på ett ekonomiskt, personligt och särskilt sätt effektiv. Dessutom, eftersom de till största delen består av biologiskt nedbrytbara material, är dessa displayer också mycket lätta att kassera.

Det handlar om en stor innovation samt den första demonstrationen av möjligheten att producera en biologiskt nedbrytbar display med bläckstråleutskrift. Denna uppfinning kommer säkerligen att öppna dörren för att finjustera andra hållbara elektroniska komponenter och miljövänligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button