Skaparna av Limbo och Inside arbetar på ett nytt 3:e persons öppen världsspel

Nytt Playdead-spel © Playdead

Playdead, skaparen av bluffare Limbo och Inutibyter perspektiv för sitt nya sci-fi-äventyrsspel.

Det kommer att vara ett tredjepersonsspel i öppen värld som skickar oss in i ett ” universums avlägsna hörn “. Detta spel, som lovar att vara lika kontemplativt och spännande som studions två tidigare titlar, har formaliserats via jobberbjudanden på sin sajt.

Läs också:
Valve anställer en psykolog för att designa unika nya spelupplevelser

Byt till 3e singulär person

Den danska studion Playdead, baserad i Köpenhamn, hade tidigare meddelat att man arbetar på ett sci-fi-äventyrsspel i en öppen värld och i tredje person. Det är nu officiellt tack vare jobberbjudanden som publicerats på sajten, tillsammans med några bilder.

Nytt Playdead-spel © Playdead

Där står det: Vårt nuvarande projekt är ett tredje persons open world-spel. Det är ett sci-fi-äventyr designat för flera plattformar tack vare Unreal Engine och publicerat av Epic Games Publishing. »

Detta nya spel kommer att skicka spelaren till en ” universums avlägsna hörn enligt ett jobbannons för en spelprogrammerare. Med 50 anställda utspridda i två danska och litauiska studior, rekryterar Playdead till 10 nya tjänster för att utveckla detta nya projekt.

Nytt Playdead-spel © Playdead

Läs också:
Epic Games förvärvar RAD Game Tools, företaget bakom Bink Video och Oodle

Ett projekt i samarbete med Epic Games

Sedan skapandet av sin egen förlagsetikett i mars 2020 har Epic Games anlitat Playdead, Remedy (kontrollera
) och Gen Design (Den siste väktaren). Den amerikanska jätten avser alltså att omge sig med studior isär, kapabla att erbjuda innovativa spel med en viss vision.

Det räcker med att säga att satsningen är framgångsrik, vart och ett av dessa spel har en mycket distinkt konstnärlig touch och erbjuder spelupplevelser som är ganska unika i sin genre. Epic Games hade också försäkrat med skapandet av denna förlagsetikett att studiorna under dess överinseende skulle ha full kreativ kontroll och att det bara skulle ge ekonomiskt stöd.

Direktören för Playdead, Arnt Jensen, hade uttalat i samma riktning: Det är en studio som liknar ett konsthus. Detta partnerskap med Epic Games tillåter oss att upprätthålla den organisatoriska integriteten hos våra team och alla våra spel. »

För tillfället har inget släppdatum för detta nya projekt flyttats fram, men det råder ingen tvekan om att ett spel signerat Playdead har något att väcka intresse. Med tanke på samarbetet med Epic Games Publishing kommer vi dock förmodligen att behöva förvänta oss en tillfällig exklusivitet på Epic Games Store.

Källa: Spela död

Relaterade Artiklar

Back to top button