Skapa nätverksdiagram online med Visual Paradigm Network Diagram

Vi börjar med att förklara vad programvaran Visual Paradigm Network Diagram kan göra för oss. Nästa kommer vi att se ett exempel så att du får grunderna

Vad kan vi göra med Visual Paradigm Network Diagram

Visual Paradigm Network Diagram är gratis programvara med stöd för nätverksdiagram. Dessutom stöder den många andra diagramtyper som UML, flödesschema, planlösning, trådram, släktträd, ERD och mer. Dess huvudsakliga funktion är att tillåta oss att göra nätverksdiagram genom en enkel och intuitiv redigerare. Här är ett exempel på vad som kan uppnås med denna programvara.

En viktig egenskap är att det är en online programvara så det kräver ingen installation och tar inte upp plats på din hårddisk. Allt du behöver för att använda den är en webbläsare och en internetanslutning. Utöver att vara fri, en annan positiv punkt är att det det finns ingen reklam .

Andra intressanta funktioner är att det inte finns någon begränsad åtkomstperiod, och vi har inga begränsningar vad gäller antal diagram, antal former med mera. Dessutom har den kraftfulla redigeringsverktyg inklusive en dra-och-släpp-diagramredigerare.

Slutligen stöder den lagarbete med en molnbaserad arbetsyta och projekt- och medlemshantering. Även om den inte har alla funktioner jag kommenterade, har den de flesta av dem. I listan över pris, du kan se skillnaden mellan gratisversionen och betalversionen.

Hur man börjar använda programmet och de första stegen

Vi har tidigare sagt att detta är en onlineprogramvara, så vi kommer att använda den med vår webbläsare. Om vi ​​vill använda programmet kan vi göra det på två sätt. En skulle vara att gå på deras hemsida och klicka på knappen Skapa ett nätverksdiagram som du har ringat in i rött.

Det andra sättet att göra det skulle vara med detta Direktlänk . Jag lägger dem båda i fall utvecklaren ändrar webbadressen för ett av alternativen någon gång. När vi tryckt på går vi till programmets startskärm, där vi måste fatta en rad beslut innan vi börjar arbeta.

I den vänstra kolumnen väljer vi vilken typ av projekt vi vill använda. I denna mening bör det noteras att det har ett mycket brett utbud, till exempel:

 • Planen.
 • Organisationstabell.
 • Beslutsträd.
 • Tabell Pert.

Om vi ​​klickar på den lilla röda rutan kan vi också skapa ett filter så att det letar efter ett projekt åt oss. Sedan ovan har vi dessa avsnitt:

 1. Ny : du kan välja mellan de projekt som är valda i den vänstra kolumnen eller skapa ett tomt.
 2. Öppna : öppnar befintliga diagram.
 3. Importera : Låter dig importera Visio-, draw.io- och Gliffy-filer.
 4. Favoriter : låter oss lägga till de scheman som vi använder oftast.
 5. Sett : vi kan välja och se i den vänstra kolumnen mellan diagrammen och verktygslådan.

I RedesZone, eftersom det är en webbplats som specialiserar sig på nätverk, kommer vi att välja ett sådant projekt som exempel. I det här fallet, som projektet Nätverks diagram var redan valt som standard i den vänstra kolumnen har vi inget att göra där. Allt du behöver göra för att komma igång är att välja Nätverks diagram på höger sida .

Så låt oss börja skapa ett nätverksdiagram från början. De andra alternativen erbjuder fördefinierade nätverk som ibland kan vara användbara som utgångspunkt.

Så du kan skapa ett nätverksdiagram och online gratis

Nu är det dags att starta ett nytt projekt i vårt hem- eller kontorsnätverk.

Ovan markerat med rött har du huvudalternativen. Vi kommer kort att kommentera vad de viktigaste är till för.

 • Fil : Öppna filer från Google Drive, enhet eller webbläsare. Vi kan också spara filerna vi skapar, importera och exportera dem. Du måste logga in på din Visual Paradigm Online-arbetsyta som vi måste ha ett konto för.
 • Välj – Låter dig välja alla former, anslutningar och mer på en gång.
 • Ser : för att välja hur vi vill se vår arbetsyta. Till exempel kan vi välja “Grid” och området där våra nätverksenheter finns kommer att ändras från en vit bakgrund till en bakgrund som består av kvadrater.
 • Bistånd : med kortkommandon som vi kan använda och stödja.

Jag utelämnade i toppmenyn, avsnittet ” Extrafunktioner », där till exempel om vi går till Språk vi kan sätta det på spanska. Som en kuriosa, notera att det också medger galiciska och baskiska.

När du har valt att visas på spanska måste du trycka på F5 för att uppdatera och ladda de nya värdena. Här kan du se menyerna på spanska och vi kommer att fortsätta med att analysera vad den vänstra kolumnen erbjuder oss.

I avsnittet Nätverk , vi har ikonerna för team och människor som vi kan använda för att skapa vårt nätverksteam. Dess mekanik är mycket enkel, med ett enkelt klick eller genom att dra ikonen till arbetsskärmen till höger. Sedan i allmän med samma användningsmekanik kan vi sätta geometriska former, text, förbindande linjer.

Sedan under Allmänt har vi pilar ifall vi vill infoga en.

Det sista vi behöver kommentera på vänster sida är sökfältet som vi har ovan som har förstoringsglas symbol . Där kan vi till exempel använda den för att lägga till en ikon som vi inte har nedan. Föreställ dig till exempel att vi behöver WiFi, vi skriver det, vi ger enter, det visas nedan och med ett klick har vi det redan i arbetsområdet.

Exempel på nätverk med programvaran Visual Paradigm

Nu är det dags att skapa vårt lilla nätverk med nätverksdiagrammet Visual Paradigm. Vi börjar med att mycket kort förklara knapparna ovan på höger sida där vi ska bygga vårt nätverk.

Här, med pilarna som vi har till vänster och till höger, kan vi gå tillbaka och gå framåt i de handlingar som vi har gjort. Andra saker vi kan göra:

 • Lägg fyllningsfärg, linjefärg, skugga och formatkopia.
 • Upprätta anslutningslinjer och referenspunkter.

Om du försiktigt flyttar markören över varje knapp, kommentera vad den är till för. Nu börjar vi skapa vårt nätverk, från vänster väljer vi en router och en PC genom att klicka på den. Vi kommer också att infoga text för att bättre identifiera enheterna. För att lägga texten kan vi göra det under ikonerna genom allmän eller i toppmenyn Föra in text .

Då får vi ett resultat som följande:

Nästa steg är att klicka på routern för att upprätta en anslutningslinje mellan WiFi-routern och Luis PC. Där kommer vi se fyra stora pilar där vi kan välja den som passar oss bäst. Den jag använde för att göra handledningen är den jag pekar på med en annan pil.

Sedan, när vi upprättar en länk med det andra laget, kan vi välja vilken typ av anslutning vi vill skapa, i det här fallet har vi definierat tvåvägs.

Detta skulle vara slutresultatet av anslutningen:

Jag ska nu skapa ett exempel med ett nätverk med 3 datorer, en WiFi-router, en smartphone och en skrivare.

Som du kan se låter Visual Paradigm Network Diagram oss skapa våra nätverksdiagram. Sedan kommer komplexiteten i det att bero på om du lägger mer utrustning på ditt nätverk.

Relaterade Artiklar

Back to top button