Skapa elektricitet från kroppsvärme: idag är det möjligt

Det finns många sätt att producera el. Du kan till exempel dra nytta av tidvatten- eller vindenergi. Men har du någonsin undrat om vår kropp kan användas för att producera denna form av energi? Idag vet vi att det är möjligt och specifikt kommer det att vara möjligt att producera el genom att utnyttja kroppens värme.

För att beskriva detta intressant mekanism är en studie publicerad på sidorna av den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Naturkommunikation. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från Korea Institute of Science and Technology (KIST). I synnerhet har koreanska forskare utvecklat en enhet kunna använda temperaturskillnad mellan ändarna av samma material för att skapa elektrisk energi. I grund och botten är det en termoelektrisk enhet som omvandlarkraft termisk i el som sedan kan användas för alla behov.

För att kunna utföra detta omvandlinghar enheten utformats för att inte vara styv men flexibel till den grad att den också kan anpassa sig till ytor mer oregelbunden. Det är en termoelektriskt system som genererar el genom att vara i kontakt med värmekällor som värmen som kommer från den Människohud eller från vattenledningarna. Så vad KIST-forskarna har gjort är att skapa en enhet bärbar och flexibel med otroligt hög prestanda vilket maximerar inte bara effektiviteten när det gäller värmeöverföring, utan också den flexibilitet som samma material kan erbjuda.

Apparaten i fråga på mänsklig hud lyckas generera elektricitet för 7μW / cm2. En annan riktigt cool funktion i det är att det kan vara det massproducerat tack vare’automatisering av hela produktionsprocessen.

Relaterade Artiklar

Back to top button