Skannern fungerar inte på Windows; Problem med att ansluta till skannern

Om din skanner är HP, Kanon , Epson eller någon annan skannern fungerar inte(Skannern fungerar inte) Windows 11 och Windows 10 kommer det här inlägget att visa dig hur du felsöker och åtgärdar fel och problem med scanner. (Skanner) Vid sådana tillfällen kan du se meddelanderutan Problem med skanneranslutningen. (Problem med att ansluta till skanner) Uppgradera till Windows 10 kan också få många enheter att sluta fungera, inklusive din skanner. Du behöver inte oroa dig eftersom du inte är den enda i den här situationen för närvarande. Det som är viktigt är att det finns sätt att åtgärda problemet och få skannern att fungera igen.

I synnerhet om du har problem med scanner(Skanner), det finns ett sätt att fixa allt.

Scanner(Skanner) fungerar inte i Windows 11/10

Om din inte fungerar Epson skanner(Epson Scanner), klicka på ” Start(Starta)”, hitta Epson mapp(Epson-mapp), öppna mappen och välj ” Epson Scan Settings(Epson Scan Settings) » . Härifrån klicka på ” Netto”(Nätverk) , klicka sedan på ” Lägg till(Lägg till)” och se hur han söker IP-adress(IP-adress).

Nu måste du dubbelklicka på IP-adressen som visas, välj ” Förändra(Redigera)”, byt namn på den och tryck slutligen på ” OK(OK) » .

Förutom tipset ovan, som är specifikt för Epsons skannrar, bör följande tips hjälpa dig att lösa problem med alla märken av skanner.(Förutom tipset ovan, speciellt avsett för Epsons skannrar, bör följande förslag hjälpa dig att lösa problem med skannrar av alla märken.)

Problem med skanneranslutningen

Följande korrigering hjälper dig om din scanner(Skanner) fungerar inte i Windows 11/10 :

  1. Kontrollera kompatibilitetsläge
  2. Kontrollera Windows Services
  3. Kör maskinvarufelsökaren
  4. Uppdatera drivrutinerna för din skanner.

1]Kontrollera kompatibilitetsläget

Det första du ska göra är att se till att din skanner inte är i kompatibilitetsläge(Kompatibilitetsläge) . Om så är fallet kan detta vara ett stort problem, så följ instruktionerna nedan för att avgöra om läge (läge)kompatibilitet med din skanner.(kompatibilitet)

Högerklicka på skannerikonen och välj ” Egenskaper(Egenskaper)” i menylistan. Klick(Klicka) på fliken märkt ” Kompatibilitet(Kompatibilitet)”, hitta sedan parametern ” Springa(Kör) det här programmet i kompatibilitetsläge för”. Du måste avmarkera rutan och klicka sedan OK att aktivera.

2]Kontrollera Windows Services

Skannern fungerar inte i Windows 10

Du måste kontrollera statusen för några nödvändiga tjänster (Tjänster)Windows . Starta ” Springa(Kör)”, gör detta genom att trycka på knappen Windows-tangent + R ange sedan tjänster.msc i rutan och klicka OK .

Nästa steg är att hitta service (Service)Windows Image Acquisition ( WIA ), högerklicka på den och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” . Därför är det viktigt att se till det parameter “Starttyp(Starttyp) ” är inställd på ” Automatiskt(Automatisk) “, och för parametern ” Servicestatus”(Service Status) är inställd på ” Arbetar(Löpning) ” .

Klicka slutligen på ” Tillämpa(Apply) ” , kontrollera sedan om din skanner fungerar.

När du är där bör du också se till att DCOM Server Process Launcher , Shell-hårdvaradetektering , Fjärrproceduranrop och RPC Endpoint Mapper Tjänster körs och installeras också på Automatisk .

3]Kör maskinvarufelsökaren

Kör felsökaren för maskinvara och enheter och se om det hjälper dig. För att köra det, i fältet ” För att börja söka(Starta sökning)” skriv följande och tryck på Retur:

msdt.exe /id DeviceDiagnostic

4]Uppdatera drivrutinerna för din skanner

Windows 10 är ibland känt för att ta bort drivrutiner från tredje part med dess generiska drivrutiner efter uppdatering av ett tidigare operativsystem. Troligtvis kan detta vara anledningen till att din skanner inte längre fungerar.

Läsa(Läs) : Hur man installerar TWAIN-drivrutinen (Hur man installerar TWAIN-drivrutinen) .

För att manuellt uppdatera drivrutinen scanner(Skanner), bör du besöka den officiella webbplatsen för ditt varumärke scanner(Skanner) och hitta avsnittet för nedladdning av drivrutiner. Där bör du hitta drivrutinerna för just ditt märke av skanner, en uppgift som är ganska enkel att utföra.

Hur man får min skanner att fungera med Windows 11/10 ?

För din skanner att arbeta med datorer som kör Windows 11(Windows 11) eller Windows 10 bör du följa de officiella riktlinjerna. Men om det fortfarande inte fungerar kan du kontrollera stegen som nämns i den här artikeln. Du kan till exempel kontrollera läget kompatibilitet(Kompatibilitet), starta om windows tjänster(Windows Services) körs maskinvarufelsökare(Felsökare för maskinvara), etc. Innan du gör alla dessa steg måste du kontrollera om din skanner har strömförsörjning eller inte. Kontrollera sedan korrigeringskabeln om det är en kabelansluten skanner.

Varför fungerar inte skannern?

Vad som helst kan vara orsaken till att din skanner inte fungerar med din PC, från en felaktig kabel till en felaktig inställning. Det rekommenderas att du följer alla steg i den här artikeln. Men om inget fungerar kan du kontakta servicecentret för att lösa vårt problem.

RÅD(DRICKS) . Hitta skannerproblem, felsökningstips och lösningar här.

Det finns flera gratis drivrutinsuppdateringsprogram på internet idag för att uppdatera drivrutiner automatiskt. Du kan kolla in dem också.

Se det här inlägget om din skrivare inte fungerar på Windows 11/10.

Om din HP, Canon, Epson eller någon annan Skannern fungerar inte på Windows 11 och Windows 10 kommer det här inlägget att visa dig hur du felsöker och fixar problem och problem med skannerfel. Vid sådana tillfällen kan du se en Problem med att ansluta till skannern meddelandebox. Uppgradering till Windows 10 kan också få många enheter att sluta fungera, och detta inkluderar även din skanner. Du bör inte oroa dig eftersom du inte är den enda som är i den här situationen just nu. Det som är viktigt är det faktum att det finns sätt att åtgärda problemet och få din skanner tillbaka till fungerande form.

Problem med att ansluta till skannern

Om du har problem med din skanner, i synnerhet, finns det ett sätt att rätta till saker och ting.

Skannern fungerar inte på Windows 11/10

Om det är din Epson skanner som inte fungerar, klicka på Start knappen, leta reda på Epson mappöppna mappen och välj Epson Scan Settings. Härifrån klickar du vidare nätverkklicka sedan på Lägg tilloch titta på när den söker efter en IP-adress.

Du måste nu dubbelklicka på IP-adressen som kommer upp, välj Redigerabyt namn på den och klicka slutligen OK.

Problem med att ansluta till skannern

Följande korrigering hjälper dig om din skanner inte fungerar på Windows 11/10:

  1. Kontrollera kompatibilitetsläget
  2. Kontrollera Windows Services
  3. Kör felsökare för maskinvara
  4. Uppdatera drivrutiner för din skanner.

1]Kontrollera kompatibilitetsläget

Den första åtgärdsordningen är att se till att din skanner inte är inställd Kompatibilitetsläge. Detta kan vara ett stort problem om det är det, så följ instruktionerna nedan för att avgöra om Kompatibilitet läge är ansluten till din skanner.

Högerklicka på skannerns ikon och välj sedan Egenskaper från menylistan. Klicka på fliken som säger Kompatibilitetleta sedan efter alternativet som säger Springa detta program i kompatibilitetsläge för. Du måste avmarkera den och klicka sedan på OK att aktivera.

2]Kontrollera Windows Services

Skannern fungerar inte på Windows 10

Du måste kontrollera statusen för vissa nödvändiga Windows-tjänster. Starta dialogrutan Kör, så gör detta genom att trycka på Windows-tangent + Rskriv sedan tjänster.msc i rutan och klicka på OK.

Nästa steg är alltså att lokalisera Windows Image Acquisition (WIA) tjänst, högerklicka på den och välj sedan Egenskaper. Härifrån är det viktigt att se till det Starttyp är satt till Automatisk och Servicestatus är satt till Löpning.

Klicka slutligen på tillämpa förflytta dig sedan och kontrollera om din skanner fungerar.

När du är där bör du också se till att DCOM Server Process Launcher, Shell-hårdvaradetektering, Fjärrproceduranropoch RPC Endpoint Mapper Tjänster startas och är också inställda på Automatisk.

3]Kör felsökare för maskinvara

Kör felsökaren för maskinvara och enheter och se om det hjälper dig. För att köra det, i rutan Starta sökning, skriv följande och tryck på Retur:

msdt.exe /id DeviceDiagnostic

4]Uppdatera drivrutiner för din skanner

Windows 10 är ibland känt för att ta bort drivrutiner från tredje part med sina generiska drivrutiner efter en uppdatering från ett tidigare operativsystem. Chansen är stor att detta kan vara anledningen till att din skanner inte längre fungerar.

läsa: Hur man installerar TWAIN-drivrutinen.

För att manuellt uppdatera skannerdrivrutinen bör du besöka den officiella webbplatsen för din skanners varumärke och söka upp avsnittet för nedladdning av drivrutiner. Där bör du hitta drivrutinerna för just ditt märke av skanner, en uppgift som borde vara ganska enkel att utföra.

Hur får jag min skanner att fungera med Windows 11/10?

För att få din skanner att fungera med Windows 11- eller Windows 10-datorer måste du följa de officiella riktlinjerna. Men om det fortfarande inte fungerar kan du kolla in stegen som nämns i den här artikeln. Du kan till exempel kontrollera kompatibilitetsläget, starta om Windows Services, köra maskinvarufelsökaren, etc. Innan du gör alla dessa steg måste du kontrollera om din skanner har strömförsörjning eller inte. Kontrollera sedan om korrigeringskabeln inte är defekt om det är en kabelansluten skanner.

Varför fungerar inte skannern?

Vad som helst kan vara ansvarigt för att inte få din skanner att fungera med din PC, från en felaktig kabel till en felaktig inställning. Det rekommenderas att följa alla steg som nämns i den här artikeln. Men om inget fungerar kan du kontakta servicecentret för att få vårt problem åtgärdat.

DRICKS: Förslag för att lösa skannerproblem, felsökningstips och lösningar här.

Det finns flera gratis drivrutinsuppdateringsprogram ute på webben idag utformade för att uppdatera drivrutiner automatiskt. Du kanske vill kolla in dem också.

Relaterade Artiklar

Back to top button